Principalele cauze ale stresului

Salut!

E atâta gălăgie în lume încât, este atât de greu să mă aud și pe mine însumi!

Cât de greu este să identificăm efectele cauzate de stres?

Părerea mea este că stresul ne modifică, comportamentul, asta în primul rând, apoi, somnul este dereglat, dureri la nivelul gâtului și spatelui, rigiditatea articulațiilor poate fi și ea un semn. Ați auzit de durerile de stomac cauzate de stres, palpitațiile inimii, dereglările la nivelul sistemului digestiv, mâncărimi la nivelul sistemului tegumentar și nu în ultimul rând îngrășarea pe bază de stres.

Cu siguranță că mai există și alte efecte ale stresului și în funcție de persoană, aceste efecte pot fi mai intense sau mai puțin puternice și în număr mai mic sau mai mare dar, la un momentdat, fiecare dintre noi se confruntă cu situații de stres.

Nervozitatea este cel mai puternic semn al stresului, aceasta se intensifică pe măsură ce stresul se adună.

M-am oprit doar la aceste câteva efecte deoarece, am în jurul meu persoane care se confruntă cu această problemă pe care încă o studiez.

Stresul, în ziua de azi e inevitabil și puțini știu să gestioneze în mod eficient, situațiile de stres.

Whooops!, daps, stersul poate fi gestionat în așa fel încât efectele lui să fie minime sau inexistente.

Sigur, primul pas în eliminarea efectelor stresului este identificarea cauzelor.

Cauze:

Țânțarul cel Armăsar

Cauza cea mai mare, după părerea mea este amplificarea/exagerarea situațiilor.

Cunosc pe cineva care suferă deja, de stres cronic și aproape fiecare situație dificilă, devine o tragedie pentru aceasta.

Primul lucru pe care trebuie și subliniez TREBUIE, să-l înțeleagă cei care suferă de stres cronic sau care fac față cu dificultate situațiilor de stres este că, îngrijorările nu ajută în nici un caz la diminuarea stresului, ba din contră.

Nefericitul extins

Sunt singurul nefericit pe lumea asta, de ce mie, de ce eu?

Aceasta are legătură cu prima cauză și o poate amplifica exponențial.

Cei aflați în această situație e bine să înțeleagă că există și mai rău de atât și că în nici un caz nu suntem singurii care trec prin această situație. Înțelegând asta, ne vom oferi o liniște spirituală care va reduce stresul.

Acestea sunt principalele două cauze ale stresului, în opinia mea și ele au legătură directă cu noi înșine, cu cât de bine ne cunoaștem, cât respect pentru propria noastră persoană avem, cu felul în care ne privim pe noi înșine, cu alte cuvinte, cu răspunsul la următoarea întrebare:

– Cum ne raportăm la noi înșine?

E drept că există factori suplimentari care influențează cantitatea de stres pe care o resimțim însă, tratarea efectelor cauzate de stres, este destul de simplă, dacă stresul nu s-a cronicizat, caz în care e un pic mai dificil și necesită un specialist, recte un psiholog, dacă nu un psihiatru.

Despre reducerea efectelor stresului, am mai scris, așa că nu o voi face și în acest articol.

Dacă vreți să aflați mai multe despre stres și despre cum puteți reduce stresul, puteți citi:

  1. Remedii pentru stres
  2. Controlați nivelul de stres din corpul vostru
  3. Câștigați lupta cu stresul

Este foarte important să nu permitem stresului să se acumuleze în corp și să acționăm în vederea reducerii acestuia și a eliminării cauzelor.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 20 March 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania