Pregătirea pentru succes

p_005
Reluăm subiectul succes deoarece mi se pare important dar  foarte puțin dezbătut și chiar mai puțin înțeles de către majoritatea oamenilor. Cu cât începem mai devreme să ne pregătim pentru succes cu atât șansele ca acesta să se realizeze cresc.

Ce este succesul?

Succesul este în mod esențial mai mult decât un câștig de moment precum câștigurile financiare, diplome sau titluri care ne pun la un momentdat într-o poziție privilegiată remarcându-ne în felul acesta drept persoane de succes.


Ca să înțelegem ce este succesul trebuie să înțelegem mai întâi cum se obține acesta.

Cum ne pregătim pentru succes?

Planificarea în ceea ce privește un potențial succes are loc doar mapând fiecare aspect al vieții voastre. Pentru aceasta este necesar să definiți următoarele:

Scopul principal care trebuie atins

IDEALUL PERSONAL

Definiiții ce vă vor da calea pe care va trebui să mergeți pentru a atinge dezideratul de mai sus.

 1. cine sunteți (mai exact cine sunteți la momentul de față, ex. Dincolo de ocupația pe care o aveți de vârstă sau statut matrimonial și economic ceea ce vă interesează să aflați este: care sunt valorile în care credeți, credința sau principiile voastre..

Ba încă un lucru foarte înțelept ar fi să luați în considerare experiențele personale pentru a vă ajuta să vă identificați punctele tari și punctele slabe referindu-ne aici la lucrurile la care vă pricepeți să le faceți și la cele pe care nu știți să le faceți, să identificați deasemenea cunoștințele, abilitățile sau trăsăturile pe care le aveți. În această introspecție este posibil să descoperiți că aveți o predispozoție spre furnizarea de servicii mai degrabă decât spre fabricarea de produse și distribuirea acestora.

 1. o viziune asupra a cine ați vrea să fiți sau să deveniți. Aici este deosebit de important să vă cunoașteți pe voi înșivă pentru a putea răspunde cu claritate la această întrebare și la ceea ce aveți de modificat pentru a vă apropia cât mai mult de idealul personal care doriți să fiți.în cazul în care nu vă cunoașteți suficient atunci și ideea voastră cu privire la cine vreți să fiți va fi proporțional distorsionată. Cine vreți să fiți ar trebui deasemenea să răspundă la întrebări precum ”care este starea fizică, intelectuală, spirituală și emoțională la care vreți să ajungeți?”.
 2. mijloacele prin care veți atinge obiectivele de mai sus vă vor da răspunsul la întrebarea cu privire la felul  în care vă veți atinge obiectivele. În mare parte răspunsurile cu privire la felul în care veți ajunge la îndeplinirea obiectivelor de mai sus vor fi interdependent legate de răspunsul la întrebarea ”cine sunteți?”. De aceea este esențial să vă cunoașteți ”eul propriu pentru ca evaluarea voastră să fie una reală care să vă permită luarea unor decizii obiective și care în final să conducă la atingerea scopului vostru. De exemplu ați putea descoperi făcând o analiză obiectivă a acestor aspecte că idealul vostru personal este să conduceți o afacere și să deveniți un lider reputat ceea ce s-ar traduce printr-o viață de studiu, abnegație și punere în slujba oamenilor.
 3. cunoțtințele voastre, atitudinile și abilitățile de care dați dovadă vor determina competența voastră ulterioară și vă vor ajuta în împlinirea viziunii voastre cu privire la cine vreți să fiți. Așadar este neccesar să vă autoevaluați aptitudinile, cunoștințele și chiar atitudinile pentru că în felul acesta veți căpăta o conștientizare asupra succesului în sine și asupra profunzimii acestuia.  Tot în acest mod veți defini lucrurile care trebuiesc modificate pentru ca viziunea voastră să se împlinească și să deveniți lideri demni de a fi urmați.
 4. Aaceastă profunzime sau suma obiectivelor atinse în atingerea scopului final (succesul însuși) vă va arăta dacă vă aflați pe drumul corect și deasemenea prin comparație veți obține o idee asupra timpului în care puteți atinge succesul. În acest scop pe măsură ce veți împlini fiecare din aceste obiective veți căpăta o viziune din ce în ce mai completă cu privire la succes și la ce reprezintă acesta în viața voastră. Din acest motiv obiectivele de mai sus trebuie să fie realiste, realizabile, măsurabile chiar și cu o identificare clară în timp (cine sunteți, prin ce mijloace veți realiza succesul final, care sunt de fapt aptitudinile voastre etc.) în așa fel încât să știți cu exactitate când va trebui să verificați succesul.
 5. Scopul acestor cartografieri ca să spunem așa este acela de a evita deciziile care văar putea deraia de pe drumul corect. Desigur că pot apare întârzieri și situații al căror control v-ar putea scăpa dar acestea pot fi prevăzute și ele.
 6. Știu știu știu, trăim ăn România țara aleatorului și a incongruentului inoportun dar prin pregătire și stăruință veți atrage succesul de partea voastră.
  Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 24 March 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

 • thaDomeron Projects SRL
 • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
 • Giurgiu, Numar 75
 • Giurgiu - Romania