Decembrie 25, not yet dear!, but..
Se spune că acesta este ziua Nașterii Lui Isus. Există o mulțime de povești spuse în legătură cu ziua aceasta. Există de asemenea o sumedenie de idei considerate ca fiind adevăruri sau perpetuate sub formă de tradiții ce nu pot fi verificate sau care au suferit schimbări de-a lungul timpului.
Referindu-ne aici la ziua de 25 Decembrie, aceasta a fost negată ca fiiind ziua reală a Nașterii Domnului. Oamenii se întrebă, ce ar căuta niște păstori în toiul nopții și în miezul iernii cu turmele la păscut. Unii spun chiar că este posibil ca Isus să se fi născut primăvara.
Sunt fără nici o îndoială multe povești în legătură cu Crăciunul și cu perioada sărbătorilor de iarnă ce pot ridica sprâncene.
De exemplu știați că în America unii oameni spun că Moș Crăciun are două case. Una în Torrington, Conneticut, care se crede că este utilizată de către Moșu și de către ajutoarele lui, elfii, ca punct de distribuire a cadourilor. Și încă o casă care se spune că este undeva în Wilmington, New York, loc în care se află Moșu și renii lui.
Cei mai mulți însă cred că Moș Crăciun locuiește într-un sătuc la Polul Nord.
În Finlanda, se spune că se află reședința oficială a Moșului nostru durduliu și îmbujorat. Finlandezii spun asta deoarece acolo, în Finlanda există un atelier care poate fi vizitat oricând în timpul anului și unde pot fi văzuți Moșul și ajutoarele lui la lucru pregătindu-și cadourile pentru ziua de Crăciun. Singura zi din an în care atelierul Moșului este închis însă este Ajunul Crăciunului. Un lucru care diferențiază varianta finlandeză a lui Moș Crăciun de celelelte variante este faptul că finlandezi nu cred că acesta duce cadourile în zbor.
Știați că tradiția bradului de Crăciun a început în Germania?
Știați că Martin Luther King este cel ce a început obiceiul lumânărilor de brad? Se spune că acesta a văzut lumina strălucitoare a stelelor printre brazi, moment de inspirație într-o seară de iarnă pe când mergea acasă.
Se mai spune că odată ajuns acasă Martin Luther King a dus un pom în camera de zi a casei lui și a pus în el ațe și lumânări pe crengile acestuia. Și cam așa se spune că a început povestea pomului de Crăciun așa cum îl știm azi.
Părerea pe care o exprim de fiecare dată când am ocazia este aceea că nu contează nici ziua exactă a Neșterii Lui Isus, nici dacă în realitate există o ființă pe nume Crăciun, nici unde acesta locuiește cu exactitate măcar nu contează. Ceea ce contează de fapt este faptul că există o zi în an în care ceva ne aduce împreună, ne face mai buni și milostivi și ne îndreaptă gândurile spre aproapele nostru.
Știți ce?
Din punctul meu de vedere nu contează câtuși de puțin cum a început obiceiul sărbătoririi Crăciunului, nici măcar nu contează de unde-și trage numele această sărbătoare sau faptul că se spune că e de origine păgână. Pentru mine ceea ce contează este sentimentul de comuniune pe care îl am în această perioadă a anului.
Indiferent de apartenența religioasă, este o idee bună să vă acordați un moment de respiro și să vă simțiți împăcați cu lumea, acesta este cel mai bun moment pentru a face asta.
Succes!
PS – Pentru mai multe informații puteți descărca raportul meu Semnificația Crăciunului din:
Se pare că am încărcat în iBooks Store o variantă incompletă a raportului fapt pentru care le cer scuze celor care l-au descărcat. De aceea până va fi aprobată varianta finală puteți descărca fișierul .ibooks de aici.
Spune-mi ce crezi...