Planificând pentru succes

Salut!

Astăzi vom învăța să planificăm în perspectiva atingerii obiectivelor.

Planurile sunt prin definiție strategice. Ele sunt de fapt strategii care au ca scop atingerea unui deziderat. Strategiile sunt de două feluri, pe termen scurt și pe termen lung. Strategiile pe termen scurt, de obicei, presupun atingerea unor obiective imediate, ca de ex. sporirea vânzărilor, vânzarea unui anumit produs într-o cantitate mare, atingerea pragului de rentabilitate, absolvirea unui curs, crearea unei cariere într-un domeniu anume etc.

Planurile, indiferent dacă sunt planuri de viață (personale) sau de afaceri, este bine să fie prezente deoarece șansele de succes se măresc odată cu eficiența acestora.

Când vine vorba de crearea unui plan, primul lucru pe care veți dori să îl faceți este să vă afirmați obiectivele, să le detaliați cât mai mult și să le înțelegeți cât mai bine. În sensul acesta, includeți în descrierea acestuia detalii cu privire la ce anume vreți să obțineți, ce anume trebuie să faceți pentru a reuși și intervalul de timp în care doriți să duceți totul la bun sfârșit. Este bine de știut că planurile de viață se întind adesea pe tot parcursul vieții. Este bine de asemenea să vă creați o viziune personală asupra rezultatului final (v. Afirmații și vizualizare), astfel încât, pe măsură ce lucrați la planurile voastre, să trăiți experiența planurilor voastre duse la îndeplinire.

Dacă de exemplu, obiectivul vostru este acela de  a absolvi un curs de dezvoltare personală în următoarele luni, o idee bună este să vă imaginați abilitățile și cunoștințele pe care le veți căpăta la sfârșitul cursului și este bine să știți că deja ați făcut primul pas către acesta prin însăși stabilirea acestui obiectiv, așadar, este bine să faceți din acesta punctul central al planului vostru.

Ceea ce urmează să faceți este doar să creați detaliile, de exemplu:

În următoarele trei luni vreau să îmi măresc încrederea în propria mea persoană și vă afirmați această dorință, ”*Voi face un curs pentru asta”:

  • Următorul lucru pe care va trebui să îl faceți este să conștientizați motivul pentru care faceți acest curs, în cazul de față ”să vă măriți încrederea de sine” afirmându-vă vouă înșivă acest motiv, ex. ”Vreau să finalizez cu succes acest curs!”.
  • Apoi, ceea ce urmează să faceți este să vă înscrieți la curs.
  • După aceea, va trebui să participați la curs iar pentru asta va trebui să faceți însemnări în calendar.
  • Ca să obțineți rezultate satisfăcătoare, este o idee bună să și învățați pentru curs, așa că va trebui să vă faceți timp și pentru asta și să stabiliți în calendar, timp pentru studiu.

Precum puteți vedea, plecând de la stabilirea unui obiectiv, am reușit să creez un plan care să ducă la realizarea obiectivului cu pricina.

Notă:

Un plan sau o strategie este de fapt o descriere a ceea ce vreți să obțineți într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat.

Un plan pe termen lung se poate întinde pe parcursul întregii vieți dar el poate fi definit și pe perioade mai scurte de timp, 5-10-15-20-25 de ani. În cadrul acestuia puteți include un număr nelimitat de planuri pe termen scurt. Planurile se pot schimba și modifica pentru a face mai eficientă atingerea țintei finale. De exemplu, dacă ținta voastră este ca peste 30 de ani să dețineți o afacere de multe milioane de Euro, atunci e timpul să porniți o afacere și să lucrați la ea având în minte ținta respectivă și planificându-vă afacerea în această manieră.

În spatele oricărei dorințe stă un crez, o emoție, un principiu care ajută la justificarea dorinței respective, este bine ca planurile voastre să aibe în spatele lor, ca susținere, principii morale pentru că, în caz contrar, acestea vor perverti caracterul rezultatelor voastre.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 10 January 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania