Astăzi vom continua aventrura noastră pe tărâmul productivității. În continuare vă voi pune la dispoziție Planul meu de Atingere a Oricărui Obiectiv.
Până acum, în ultimele 4 articole v-am vorbit despre organizare și despre cum puteți folosi diverse unelte pentru a deveni mai productivi. A venit momentul să vă învăț să vă creați în mod efectiv un Plan în acest sens.
General
Un plan bun pentru atingerea obiectivelor/scopurilor vă poate fi de folos dacă vă gândiți la un job nou/sau nu, dacă porniți o afacere, lansați un nou produs etc.
Un plan bun scoate în evidență în primul rând etapele care vor trebui a fi duse la îndeplinire sarcini/obiective, de asemenea în plan vor fi evidențiate obstacolele și efectul pe care acestea îl vor avea asupra Planului vostru.
După cum v-am spus, este esențial să specificați cât se poate de clar ținta pe care v-o propuneți. În funcție de perioada de realizare/atingere a țelului vostru și consistența detalierii Planului va fi mai mare sau mai mică.
De exemplu dacă Planul vostru presupune atingerea obiectivului final abia peste 5 ani, atunci o inițială schițare cu identificarea următoarei etape (fiți preciși) a atingerii următorului obiectiv/a următoarei sarcini va fi suficient să reprezinte un start. Dacă însă aveți un obiectiv exact care trebuie dus la îndeplinire imediat sau în viitorul apropiat atunci, cu cât va fi mai detaliat planul cu atât mai bine.
Există o mulțime de metode de planificare, toate având savoarea și punctele lor tari, metoda mea e pe cât de simplă pe atât de eficientă.
În continuare vă voi oferi schița cu, care pornesc în odisea atingerii tuturor obiectivelor mele.
Atenție!!
Acest Plan reprezintă punctul vostru de pornire, dincolo de acesta, depinde doar de voi nivelul de dezvoltare și complexitatea Planului vostru de Atingere a Oricăror Obiective (Plan AOO)
- Începeți printr-o descriere cât se poate de exactă a ceea ce vreți să realizați. Personal, după ce subliniez cu două linii ceea ce vreau să realizez îmi creez o mantră în legătură cu subiectul care să mă ajute să rămân focusat pe ținta mea. De exemplu, ”peste un an voi fi scris 150 de noi articole pe blog”, ”p1a150artniu”.
Este o idee bună să cercetați în amănunt subiectul care se adresează scopului vostru final și să evitați ”luarea deciziilor pe picior”.
- 2. Vă amintiți când v-am spus că obiectivele voastre trebuie să fie măsurabile? Asta este adevărat nu numai în ceea ce privește scopul vostru final, ci mai cu seamă în privința fiecărui obiectiv și a fiecărei sarcini ce odată îndeplinite duc la atingerea acestuia. Așadar stabiliți-vă metode prin care să cunoașteți starea de atingere a țintei voastre finale.
- Din nou, cercetați pentru a evita să regretați. Identificați cu atenție factorii care vor dezvălui stadiul la care se află Atingerea Scopului vostru Final.
- Scrie-ți în calendar. Acum că știți cum puteți utiliza calendarul în avantajul realizării obiectivelor voastre, treceți în calendar, data și detaliile la care și conform cărora fiecare obiectiv va fi dus la îndeplinire.
- Este atât de simplu, Realizarea Oricăror Obiective în 3 simpli pași.
Foarte Important
- După realizarea fiecărui/fiecărei obiectiv/sarcini descrieți-vă vouă, fără să priviți în plan care este următorul lucru care vă va duce mai aproape de atingerea țelului vostru.
- Acum că aveți un Plan de Start Up în AOO este bine să vă puneți pe treabă. Descărcați Planul RAOO în format Office Word de aici.
- Succes!
Spune-mi ce crezi...