Piscina pe care o am în intenție

Salut!

Vine vara

Bine-mi pare

Nu vă supărați pe mine

Dar eu nu mai merg la mare

Am piscina mea

Pe care-o îngrijesc

Cu voi și marea voastră

Eu mă cam plictisesc

Aham, poetic dar, cât de importantă este amenajarea și întreținerea piscinei și cum putem face asta, ce produse să folosim?

Tot vedeam prin filme Poolboys curățând piscina și treceam ușor cu privirea peste asemenea scene considerându-le neserioase. De aceea când mama mi-a sugerat să cumpăr o piscină supraterană, am respins ideea considerând-o cel puțin frivolă, la acel moment, desigur..

Asta a fost până ce am ajuns în sudul Spaniei, mai exact în Catalunia unde am văzut cum fiecare casă, are câte o piscină în curte, cele mai multe fiind îngropate, chiar și clădirile comune (”blocurile”) având piscine.

Este interesant modul de gândire al țărilor de la vest de noi în comparație cu cel autohton. Civilizația tată, ce vrei?!..

Ok, piscinele.. Ca să fiu sincer, nivelul de trai de acolo este cu mult peste ce putem noi, în România, în momentul de față, ceea ce e trist dar, îmi pune imaginația la încercare și mă face totodată să jubilez.

Sincer să fiu, dacă în viitorul apropiat (bănuiesc..), mă voi hotărâ să îmi fac o piscină, o voi face folosind următoarele produse:

În primul rând, aș cumpăra de la Agua, piscina ”Piscina Azuro V5 6.4×1.20m”, ceea ce este suficient pentru o piscină privată.

Ceea ce îmi place la piscina aceasta este faptul că diametrul este suficient de mare pentru a ne putea bucura de înot lejer fără să ocupe foarte mult spațiu. M-am gândit să desființez grădina și voi avea spațiu suficient încât să o încadrez.

Faptul că o pot folosi în trei moduri (suprateran/parțial îngropată și complet în sol), îmi oferă flexibilitate care mă satisface deoarece asta îmi oferă de asemenea alte opțiuni.

Vom folosi o scară oferită de Agua, Scara inox Komfort 3 trepte, pentru că după relaxare, ne va fi un pic mai greu să urcăm vertical.

Pentru siguranță și curățarea piscinei, m-am gândit la un robot Robot RV 5400 VORTEX PRO 4WD care este cam tot ce îmi doresc pentru curățarea acesteia.

Ceva similar puteți urmări aici:

Este extrem de important ca, piscina să fie tot timpul curată, altfel va deveni un mediu propice bacteriilor și de aici, bolilor, care sunt în mod definitiv de evitat.

Este important ca echilibrul valorilor apei (creșterea și/sau scăderea pH-ului; alcanitatea apei să fie sub control deoarece, nu vrem să ne afecteze ochiii și/sau pielea. De aceea, pentru creșterea alcalinității apei vom utiliza AlcaPlus, 5 kg de la Agua. Pentru dezinfectarea apei, vom folosi oxigen activ din Bayrosoft, 22 kg, de la aceeași firmă.

La încălzirea piscinei vom folosi o pompă de căldură Pompa de Caldura HP1200, ceea ce va mări confortul și desfătarea în apă.

O prelată pentru piscina mea, e de la sine înțeles necesară și voi folosi Prelata solara plus.

Toate aceste produse și echipamente fiind furnizate de Agua, este foarte simplu de achiziționat. Nu știu dacă vă va veni să credeți cât mă va costa o astfel de piscină cu toate aceste echipamente, sub 24000 de lei. Prețul mi se pare incredibil de avantajos.

Dacă vă surâde ideea vă invit de asemenea, să faceți un tur al www.agua.ro pentru a verifica ce vi se potrivește vouă.

Succes!

Etichete: , , , , , Filled Under: General Posted on: 7 April 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania