Perspective și atitudini

Salut!

Vedeți voi, mentalitatea ne-o clădim singuri. Sentimentele noastre, acțiunile prin care ne exprimăm, atitudinele pe care le evidențiem sunt toate opera noastră.

Fiecare avem temerile noastre, pentru că, fiecare dintre noi este o entitate proprie și distinctivă. Sunt sigur că, am simțit cu toții, la un momentdat, teama de a încerca să facem ceva (să abordăm o fată, să mărturisim o iubire ascunsă, să aplicăm pentru un job etc.), pentru a nu experimenta un eventual eșec.

Această frică este complet nejustificată pentru că, creează un paradox și anume:

– ”dacă am decide să luăm atitudine și am eșua”, am bifa un insucces, pe când, dacă nu am încerca deloc, am avea parte de același rezultat.

Cum ne raportăm la frică?

Perspectiva pe care o avem asupra lucrurilor este importantă și poate determina atitudinea noastră cu privire la acestea.

Spre exemplu, dacă vrem să începem o afacere fără a avea experiența de a fi început deja una înainte, ne putem confrunta cu teama de eșec ca urmare a acestei lipse de experiență, ceea ce ar putea pune stop intenției noastre.

Pe când, dacă privim acest experiment ca pe o oportunitate de a învăța, am putea să prindem curaj și să ducem mai departe această dorință.

Știți?, noi toți avem înăuntrul nostru abilitatea de a îndeplini ceea ce ne dorim, cu alte cuvinte, tot ceea ce avem nevoie, pentru a putea să ne realizăm, se află deja în mâinile noastre.

De aceea este necesar ca atitudinea noastră să fie una pozitivă, deoarece pozitivitatea motivează mai puternic.

Ceea ce trebuie să știm și să luăm serios în considerare e că atitudinea în lipsa unei acțiuni concrete, este de fapt tupeu.

Indiferent de mediul în care ne plasăm, gândurile și atitudinile noastre determină succesul nostru și ca urmare satisfacția și fericirea de care ne bucurăm sau nu.

Negativitatea

Există atât de multe cuvinte prin care exprimăm atitudini negative încât nu de puține ori ne este mai ușor să refuzăm o oportunitate decât să-i acordăm o șansă.

De câte ori ați auzit sau ați exprimat următoarele?

NU POT!

SUNT PROST!

NU ȘTIU!

NU SUNT!

NU AM!

NU MĂ PRICEP!

Aceasta este o atitudine și precum spunea Henry Ford, aceasta exprimă un adevăr (parafrază proprie – vă amintiți, ”ne creăm singuri realitatea”?).

Un bun exemplu în acest sens este următorul:

Pornim o afacere pe internet dar la un momentdat întâmpinăm dificultăți iar aceasta eșuează.

Dacă aceasta este prima noastră afacere, în mod cert peste 50% dintre noi, s-ar simți copleșiți și dezamăgiți de ei înșiși și nu ar mai continua în afacerile online, dând în felul acesta o legitimitate eșecului.

Ceea ce e bine să înțelegem este că o situație se transformă în eșec numai atunci când noi o privim ca atare. O atitudine pozitivă poate însă face diferența.

Sigur, este vorba de un rezultat negativ dar, acesta nu trebuie să ne definească, nu trebuie să ne marcheze.

Ceea ce gândim noi despre noi înșine acum, ne determină atitudinea și acțiunile viitoare. Ca atare, stă în puterea noastră să evităm atitudinile negative abordând pe cât posibil unele pozitive. După părerea mea, evitarea tuturor persoanelor cu tendințe negative este cea mai bună soluție pentru evitarea intrăriii negativității în viața noastră.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 26 March 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania