Personalitate de antreprenor

un bun manager

Astăzi vom reveni la subiectul nostru preferat și anume, ”caractersticile unui antreprenor”. Astăzi vom vorbi despre personalitatea antreprenorului.

Se pune întrebarea ”aveți personalitatea adecvată începerii, conducerii și obținerii succesului unei afaceri?”.

Cum facem să cunoaștem dacă avem sau nu personalitatea unui om  de afaceri?

Răspunsul desigur este că nu putem ști cu siguranță dar există trăsături comune de în ceea ce privește caracterul emoțional și de familie al celor ce se găsesc gata de a începe o afacere.

 Printre aceste trăsături le putem enumera cu siguranță pe următoarele:

1. Proveniți dintr-o familie care are sau a avut propriile afaceri și unde membrii acesteia au lucrat pe cont propriu și nu pentru alții.

Oamenii care au succes în propriile afaceri tind să fi avut părinți care să fi lucrat pentru ei înșiși. În mod evident este mai ușor să acceptați un job de angajat decât să începeți propria afacere, aici, cei ce ies în evidență, de multe ori, au avut cel puțin un părinte al cărui exemplu să îl urmeze.

2. Sunteți nepotriviți în calitate de angajați

Cei ce își încep propria afacere tind să fi renunțat la mai multe locuri de muncă. Aceștia ori au fost concediați ori au renunțat ei înainte de a fi fost concediați.

3. Vedeți în propria afacere siguranța unui loc de muncă

Există oameni care au lucrat la un singur loc de muncă întreaga lor viață. Uneori dorința începerii propriei afaceri izvorăște chiar din prelungirea și întărirea acestei siguranțe.

4. Alteori această dorință se naște tocmai din acel moment în care ați atins vârful cel mai de sus în cariera voastră și vă întrebați ”ce urmează?”.

Succesul obținut rapid poate fi minunat dar o retragere timpurie din carieră poate fi o șansă de a începe una nouă.

5. Ați cercetat piața și ați găsit cu putință dezvoltarea unei noi afaceri pe baza rezultatelor obținute în urma cercetării pieței.

6. La îndemnul și cu sprijinul familiei.

Începerea unei afaceri poate avea un efect negativ asupra voastră. Stresul v-ar putea doborâ chiar și în cele mai oportune condiții. De obicei cei ce reușesc au ajutorul și sprijinul familiei și al prietenilor.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 20 June 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania