Pentru succes

Salut!

În articolul anterior am specificat cum o gândire pozitivă, ne poate ajuta în tot ceea ce întreprindem. Acum, abilitatea de a gândi strategic, nu e la îndemâna tuturor iar voința de a acționa conform planului este încă și mai rară. Țintele, atât în viața de afaceri cât și în cea personală, pot fi atinse cu ajutorul planificării. Voința de a continua, de a face lucrurile conform unui plan bine stabilit dinainte și de a rezolva problemele apărute, în conformitate cu acesta poate fi dobândită.

Notă:

Dacă ar fi să privim la oricine a realizat ceva în viața personală sau în afaceri, atunci am observa că, aceștia  au refuzat ca alții să ia decizii pentru ei sau să le rezolve problemele, ei au trecut la acțiune și nu s-au lamentat (v. cazurile celor mai mulți dintre oameni).

Spun asta pentru a sublinia faptul că sunt necesare trăsături de caracter foarte puternice pentru a trece de la vorbe la fapte.

Scopul

Este esențial să vă definiți cu exactitate ce vă doriți să obțineți, este esențial să înțelegeți ce anume doriți să realizați și să aveți încredere în acest lucru. Încrederea este dată de trăsăturile de caracter care vă definesc. Cu toții ne dorim lucruri dar, puțini alegem să și facem ceva pentru a le obține. În fața greutăților și a persecuțiilor, a criticilor și a adversităților, mulți aleg să se oprească și chiar să dea înapoi. Ca atare, întăriți-vă și fiți determinați în ceea ce lucrați pentru a vă atinge scopurile.

Dacă aveți nevoie de un sprijin moral puteți apela atât la familie cât și la prieteni dar, în definitiv, gândiți-vă astfel, ”dacă Dumnezeu este cu voi, cine va putea sta împtriva voastră. Fiți încrezători, deci, veți reuși!

Pentru succes

  • Pe drumul reușitei veți întâlni multe piedici, problema voastră reală, nu va fi cum să treceți peste acestea, ci să continuați și să nu renunțați.
  • Pentru ca reușita voastră să fie cât mai sigură, planificați. Creați un plan detaliat pentru fiecare țintă pe care doriți să o atingeți.
  • Creați obiective în structura fiecărui plan. Fiecare obiectiv să conțină sarcini și subsarcini care duse la bun sfârșit să vă îndeplinească fiecare obiectiv în parte.
  • Evitați cu hotărâre orice fel de scuze pentru neîndeplinirea obiectivelor. De asemenea evitați să amânați, nu tărăgănați lucrurile.
  • Creați soluții de avarie, astfel creați planuri secundare care să vină în ajutorul planului principal, în caz că se întâmplă ca acesta să dea greș sau să întâmpine dificultăți prea mari, până la urmă, nici un plan nu e infailibil.

Ehi, este dificil să găsim voința de a continua, atunci când ne găsim împresurați de greutăți. Greutățile au o caracteristică constantă, ele vin indiferent dacă suntem pregătiți sau hotărâți să le înfruntăm sau nu. În consecință, având această cunoscută, ar fi bine să decidem să luăm atitudine și să le înfruntăm și în acest fel să devenim determinați în a ne atinge țintele, fiecare dintre noi. Un lucru bun, în perspectiva viitoarelor realizări ar fi să ne simțim bine lucrând la ceea ce lucrăm, lucrând la viitorul nostru, al fiecăruia dintre noi, învățați din tot ceea ce lucrați, învățați în fiecare zi și umpleți-vă de dragoste pentru succes

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 6 January 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania