Pași simpli în crearea unui Plan de Afaceri

001_19

După cum bine știți sunt de părere că un Plan de Afaceri bine întocmit poate face diferența între eșec și  succes in ceea ce privește dezvoltarea oricărei afaceri.

În continuare voi prezenta   pași simpli necesari în scrierea unui Plan de Afaceri.

Un Plan de Afaceri bun va arăta menirea afacerii, unde dorește  aceasta să ajungă și cum va proceda să ajungă acolo.

Sumar Executiv

Acest capitol reprezintă un rezumat al întregilui Plan de Afaceri.


Aceasta este cea mai importantă parte a Planului de Afaceri deoarece în general este singura parte care este citită în întregime. Din acest motiv Sumarul Executiv trebuie să fie precis, să prezinte realitatea Planului dar să seducă în așa măsură încât să fie credibil.

Coținutul

Fiți conciși la acest capitol. Mai târziu veți detalia.

Descrierea Firmei

Aici trebuie să faceți o descriere a firmei voastre. Scrieți aici elementele de bază ale afacerii voastre.

Industria căreia aceasta se adresează, produsele și serviciile pe care ea le oferă și deasemenea caracteristicile care o diferențiază de concurențăși modul în care își va concretiza succesul.

Analiza Pieței

Aici trebuie să demonstrați că ați executat o cercetare de piață astfel încât să aveți o idee despre piața în care operați. Explicați industria incluzând aici piețele țintă.comparați afacerea voastră cu cea a concurenței și explicați-o. Deasemenea detaliați strategiile de piață pe care intenționați să le aplicați.

Tehnologie

Explicați tehnologiile care sunt utilizate în afacerea și modul în care ulterior dezvoltării lor acestea vor afecta afacerea voastră.

Operative

Subliniați modul în care veți opera afacerea și ce anume vă face mai buni decât concurența din punctul de vedere al operării acesteia.

Management-ul și Proprietarul

Aici veți descrie personalul cheie implicat în afacerea voastră. Detaliați ce anume acesta aduce afacerii voastre, educația și abilitățile acestuia.

Organizare șo Personal

În acest capitol descrieți nevoile personalului, numărul necesar de oameni pe care acesta îl constituie, cum și cât va fi plătit.

Structura organizațională trebuie deasemenea explicată.

Capitalul și utilizarea acestuia

Acest capitol trebuie să fie atent și în detaliu explicat începând cu cât este necesar pentru început și terminând cu o proiecție a necesităților.

Financiar

Aici veți proiecta viitoarele venituri și cheltuieli.

Astfel puteți crea un Plan de Afaceri detaliind fiecare capitol ți explicând fiecare componentă a acestuia dar întotdeauna referindu-vă la fapte și statistici.

Succes!

 

Etichete: , , Filled Under: Startup de bază Posted on: 9 April 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania