Pași către succes

Diagramă stabilire scopuri

Majoritatea oamenilor și mai cu seamă a românilor (noi românii mai mult ca alte nații) asociază în exces succesul cu banii. Desigur, legătura este absolut evidentă și nu poate fi trecută cu vederea dar deși există nenumărate elemente care trebuie luate în calcul și există de asemenea influențe care contrabalansează impactul acestora asupra succesului fiecărui individ, după părerea mea fiecare om are posibilitatea de a fi fericit.

Fericirea și succesul

Legătura dintre fericire și succes este una ombilicală, fericirea este elementul esențial care determină gradul de succes de care se bucură oamenii în general.

Fericirea în general are legătură cu realizările personale și doar în mică măsură cu  banii, îmi amintesc o scenă din Contele de Monte Cristo (ecranizarea din 2002), în care Mercedes îi respinge avansurile lui Fernand Mondego spunându-i că acesta și când era mic îl invidia pe Edmond Dantes (iubitul ei), deși acesta din urmă era de condiție umilă față de Fernand care era nobil (conte) întotdeauna l-a invidiat iar faptul că o vrea și pe ea e un capriciu care îl face nefericit.

Ca atare legătura dintre bani și fericire este una în mod cert contextuală și nu de esență. Pe de altă parte succesul are legătură strânsă cu fericirea influențându-se reciproc în mod dramatic de cele mai multe ori.

Din punctul meu de vedere oamenii vor să aibe succes, cu toate astea România este plină de oameni care s-au plafonat și au rămas în același loc toată viața lor. Pentru mine succesul înseamnă să îmi ating obiectivele. Fericirea în ceea ce mă privește poate fi cel mult o consecință a succesului, spun asta deoarece fericirea nu este scopul meu ci succesul.

Succesul este întotdeauna personal, rețineți asta.

Ce nu e succesul?

A arăta mai bine ca cei ce vă înconjoară nu poate însemna că aveți succes decât la un nivel foarte jos și desigur nesemnificativ. Succesul nu vine de la sine și nu e gratuit.

Succesul are legătură cu realizările personale dar acesta se manifestă la nivel sentimental doar dinăuntru spre afară, astfel succesul este simțit doar în măsura în care voi vă conștieztizați pe voi înșivă și viața pe care o trăiți. Astfel succesul are legătură cu modul în care vă trăiți viața și este efectul faptelor și percepției voastre cu privire la voi înșivă. Altfel spus, vă creați succesul cu mâinile voastre.

Planul către succes

Cum vă vedeți pe voi înșivă peste cinci ani?

O viziune a viitorului despre voi înșivă este necesară deoarece, după cum am spus, ”vă creați succesul cu mânile voastre” iar o viziune despre voi înșivă vă poate ajuta să rămâneți focusați pe obiectivele voastre.

Ce fel de obiceiuri aveți?

Un lucru bun este acela de a vă analiza din când în când obiceiurile pentru ca apoi să vă descotorisiți de cele rele și să adoptați unele bune.

Vedeți voi, obiceiurile sunt ca hobby-urile, orice om are unele sau altele și este întotdeauna mai bine să aveți hobby-uri bune, asta însemnând constructive decât să aveți hobby-uri nocive și prin urmare care nu vă sunt de folos. Țineți minte, pentru orice obicei nociv care credeți voi că vă ajută există cel puțin unul care nici nu vă dăunează și vă și ajută. Adptați obiceiuri pozitive chiar dacă v-ați împotmolit în cele negative deoarece durează doar 21 de zile să scăpați de un obicei negativ și tot 21 de zile să stabilizați unul pozitiv.

Exemple de obiceiuri negative nu voi da pentru că ar însemna să vă dau idei despre cum să vă faceți rău singuri în schimb voi da exemple de obiceiuri care v-ar putea ajuta să vă construiți succesul personal.

Educați-vă permanent

Citiți și învățați despre lumea/mediul care vă înconjoară, studiați oamenii, obiceiurile acestora și ceea se poate constitui în oportunitate pentru voi.

Calm și autocontrol

Gândiți-vă la oportunitate dar nu vă grăbiți să o capturați atunci când aceasta se ivește deorece de cele mai mlte ori ”graba strică treaba”.

Întreținere corporală

Asigurați-vă că vă păstrați sănătatea, de aceea mâncați bine (sănătos) și faceți exerciții pentru a vă antrena corpul.

Asumați-vă consecințele

Oamenii de onoare întotdeauna își asumă consecințele faptelor lor. Evitați să învinuiți pe alții pentru faptele voastre, ale altora, în locul vostru sau al altora.

Spuneți NU eșecului

Eșecul după părerea mea este un fenomen obiectiv, asemeni unei fantome căreia dacă îi cedai va pune stăpânire pe spiritul vostru. Indiferent de status quo, continuați.

Se spune că ceea ce contează cel mai mult este călătoria și mai puțin destinația, de aceea bucurați-vă de călătoria voastră către realizarea succesului vostru personal. Rămâneți optimiști în pofida adversităților pe care cu siguranță le veț întâmpina pe parcurs. Lucrați cu sârg pentru obținerea succesului vostru și evitați să vă văitați atunci când veți obosi deoarece evitând asta veți evita de asemenea să vă lăsați demoralizați. Țineți capul sus și pășiți demni și neclintiți.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 27 February 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania