Pas cu pas

Personal_Development_300

Salut!

Uh, astăzi sunt un pic amețit de căldura de afară, sau din casa?! Sincer habar nu am, oricum, dacă voi începe să bat câmpii, să știți că e de la căldură.

Am fast întrebat deunăzi care este secretul succesului. E interesant că am fost întrebat asta pentru că persoana respectivă chiar e una de succes.

Am mai vorbit despre asta, știu dar din când în când e bine să reiau subiectul deoarece nu toată lumea are răbdare să sape în arhiva blogului.

Desigur, am răspuns ce răspund de fiecare dată, Planificarea, mai bine spus stabilirea și ducerea la îndeplinire a obiectivelor.

Ce înseamnă ”Obiective”?

Ceea ce mi se pare interesant la această întrebare este faptul că de cele mai multe ori ea primește un răspuns general și vag, ca de exemplu ”să câștig mulți bani” sau ”să am mai mult timp liber” iaracest lucru dăunează în cele din urmă unui mental eficient.

Ca să puteți răspunde cu cât mai multă exactitate ls întrebarea noastră, mai întâi răspundeți la următoarea:

Ce anume vreți să faceți cu timpul sau banii respectivi?

Este de înțeles faptul că doriți mai mult timp pentru voi dar puteți nuanța cumva această dorință?

De exemplu, ”vreau mai mult timp ca să pot merge în vacanță”.

De cât timp aveți nevoie cu exactitate?

Odată ce ați răspuns la această întrebare ați identificat în mod specific obiectivul voastru.

Apoi puteți merge mai departe și să vă întrebați ”cum puteți atinge acest obiectiv”.

Gândiți-vă un pic, imaginați-vă că aveți de cărat o mașinărie sofisticată dar care este de mărimi gigantice.

Cum faceți să o duceți la locul unde aceasta este necesară?

Răspunsul este că o demontați și o duceți bucată cu bucată.

În mod similar veți proceda și cu ducerea la bun sfârșit al obiectivului vostru principal, îl veți demonta în obiective mai mici.

Să presupunem că aveți un pachet de proiecte de finalizat într-un interval bine determinat și din această cauză vă este greu să economisiți timp.

Cum anume reușiți să eliberați timp?

Păi, faceți din fiecare proiect în parte un obiectiv mai mic și le rezolvați pe rând. Să ne imaginăm că fiecare proiect rezolvat în două zile vă aduce o economie de cinci zile, cu alte cuvinte trebuie să rezolvați un proiect pe săptămână dar voi vă decideți să rezolvați 1 la 2 zile. Va trebui să depuneți mai mult efort desigur dar, veți câștiga 20 de zile pentru vacanță.

La feel puteți proceda și în cazul banilor, puteți de exemplu cumula mai multe locuri de muncă până ce veți strânge suma care reprezintă obiectivul vostru principal.

Vedeți voi, destructurând obiective mai în obiective mici este mai ușor de rezolvat, asta îmi amintește de un mit în viață, de președintele României, Klaus Johannis care a spus ”Pas cu pas”.

Ok, probabil că acum îmi veți spune că indiferent de formă fondul rămâne, adică dificultatea rămâne. Well no, sigur că am exagerat ideea dar am făcut asta pentru ca ea să devină mai evidentă.

Gândiți-vă astfel:

Aveți de citit un pachet de cărți pentru la facultate, le veți citi pe rând și nu pe toate în același timp. Aceasta este ideea.

Ideea principală este ca în felul acesta să puteți avea o idee de ansamblu a ceea ce aveți de îndeplinit, în ce fel și când și mai cu seamă veți determina cu exactitate ce anume mai rămâne de făcut până la îndeplinirea obiectivului principal. Tot în acest mod veți beneficia de posibilitatea de a vă bucura de rezultate și de a vă mări încrederea în voi înșivă.

Well, cam ăsta este marele secret în ceea ce privește succesul. V-am vorbit despre vizualizare și despre modul în care aceasta vă poate ajuta să atingeți succesul, luați aminte deci.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 4 July 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania