Organizați-vă un program de lucru

p_110

Ok, am vorbit până acum despre cum putem începe o afacere și despre cum o putem gestiona, despre ce este bine și nu este bine să facem, despre cum am putea  să evităm complicații care ne-ar distrage atenția de la obiectivele afacerilor noastre.

Știți, unul din visele celor care pornesc afaceri de acasă este acela al libertății sporite. Problema însă cu job-ul de acasă este aceea că acest mediu presupune mult mai multe distracții decât în cazul unui loc de muncă clasic. Pericolul în acest caz este acela că ne putem lăsa implicați în cu totul alte activități decât cele referitoare la afacerile noastre.

Astăzi vom vorbi despre cum ne-am putea orgniza mai bine.

Pentru a evita pierderea timpului în activități care nu reprezintă priorități imediate și care de multe ori conduc la o ineficiență globală în gestionarea timpului vostru, este un lucru bun să vă organizați conform unui program bine stabilit și să vă conformați acestuia.

Un lucru foarte important este să nu vă lăsați distrași de la scopurile voastre și de la sarcinile voastre curente și prioritizate în programul de lucru, de aceea stabiliți-vă obiective precise pe care să le duceți la îndeplinire zilnic sau după un calendar concret în cadrul căruia să specificați cu exactitate și cât mai detaliat sarcinile pe care le aveți de îndeplinit zilnic.

Timpul este probabil cea mai perisabilă și mai de preț comoditate de care dispuneți. Folosiți-l eficient și în avantajul vostru. În această privință stabiliți-vă ore concrete de lucru. Evitați de asemenea să lăsați responsabilitățile de lucru, în speță sarcinile voastre zilnice să ocupe și timpul liber pe care vi-l alocați în programul de lucru deoarece acest lucru se poate întâmpla numai în situații speciale sau în momente în care nu vă programați ore exacte de lucru și o consecință a acestui lucru nedorit va fi aceea că în cele din urmă veți rămâne fără timp liber.

Un alt pericol este acela în care timpul liber începe să se suprapună peste timpul de lucru ceea ce va duce în mod automat la întârzierea proiectelor pe care le aveți, la amânarea sarcinilor și la un potop de ineficiență cu stres griji și sarcini suplimentare.

De aceea concentrați-vă atenția și timpul doar asupra celor mai importante priorități ale afacerii voastre.

Sigur, acum veți întreba, ”păi și cu restul ce facem?

Bună întrebare, răspunsul va fi pe măsură.

Ce înseamnă ”cele mai importante priorități”?

Răspuns, prioritățile cele mai importante sunt acele sarcini și obiective fără a cărei îndepliniri afacerea voastră nu poate înainta sau evolua așa cum doriți voi.

Astfel avem prioritatea x și y de o importanță capitală și mai avem n altele menționăm aici s și t.

Conform celor de mai sus ne concentrăm doar pe ducerea la bun sfârșit a priorităților x și y până la o finalizare anume. Ce facem apoi?

Păi apoi avem de-a face cu următoarele priorități la fel de importante ca primele la acest moment și anume s și t. După ce rezolvam și acele sarcini își vor face apariția altele. Procedând în felul acesta vom observa curând că vom realiza mai multe lucruri într-un mod mult mai eficient, ceea ce va duce în mod inevitabil la o mulțumire de sine, la o stare mentală mai bună și la o scădere semnificativă a nivelului de stres care bântuie prin lume în timpurile acestea.

Lucrând după un program de lucru poate părea un lucru în antiteză cu timpurile și cu societatea actuală unde se pune accentul pe libertate dar veți descoperi că acest lucru va fi mai degrabă eliberator decât restrictiv și să lucrați în modul acesta va deveni o plăcere.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală,Munca de acasă Posted on: 3 July 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania