Organizarea

Diagramă stabilire scopuri

 

Organizarea este drumul către eficiență reprezintă unul dintre sloganurile pe care le proclam ori de câte ori am ocazia. Ideile prind contur iar plnurile iau formă atunci când organizarea este pusă în practică. De foarte multe ori m-am aflat în situații de blocaje doar pentru că eram prea grăbit să mă organizez.

În calitate de antreprenori este necesar să vă dezvoltați un sistem care să vă permită organizarea scopurilor și obiectivelor, a viziunii de ansamblu și a ideilor și în general a tuturor lucrurilor care țin de afacerile voastre sau de viața voastră personală în scris. În caz contrar adică, atunci când păstrați toate acestea și detaliile lor în mintea voastră nu doar că veți risca să eșuați în ceea ce vă veți propune dar gândiți-vă la timpul pe care îl veți petrece în plus și evident, pe care îl veți irosi pentru a desluși amănuntele pe care veți dori la un momentdat.

Haideți să creăm împreună un sistem de organizare a lucrurilor, prioritizarea acțiunilor și de delegare a sarcinilor pe care nu le puteți îndeplini voi înșivă.

Vom începe cu Organizarea:

În primul rând puneți în scris procedurile după care operați în ordine pentru a fi îndeplinite. Este suficient orice fel de format care vă mulțumește. Încercați sa stabiliți o ordine în care să rezolvați sarcinile zilnice.

Aici veți scrie:

tot ceea ce determină funcționarea afacerii voastre

Gândiți-vă la toate acele lucruri care conduc la succesul vostru și transpuneți-le în scris.

aici deasemenea veți include scopurile și obiectivele voastre și planul pentru îndeplinirea acestora

Prioritizarea 

Odată puse în scris lucrurile care fac afacerea voastră să funcționeze zi de zi este momentul să stabiliți o ordine a priorităților în ceea ce privește acțiunile și sarcinile pe care le aveți de făcut conform importanței acestora.

Ce anume trebuie făcut întâi și ce urmează a fi făcut apoi.

Delegarea sarcinilor

Multitudinea de sarcini pe care le implică operarea unei faceri face ca necesară delegarea de sarcini. În cazul în care aveți angajați, parteneri sau colaboratori este bine să împărțiți sarcinile cu aceștia. Specificați-le cu claritate ce anume se așteaptă de la ei în fiecare zi și deasemenea care vor fi suplinitorii sau soluțiile de avarie în cazul lipsei acestora.

Este recomandat să efectuați o evaluare a abilităților fiecărui membru al staf-ului vostru pentru a determina care vor fi responsabilitățile alocate fiecăruia dintre ei.

Evitați a vă asuma un număr mai mare de sarcini ați putea să rezolvați. Este foarte important să înțelegeți că nu le puteți face singuri pe toate așadar delegați.

Odată ce ați delegat în mod obiectiv sarcinile este decisiv să fiți la curent cu status quo-ul fiecăreia dintre acestea, interesați-vă și acordați îndrumări dacă apar blocaje.

Odată ce executați lucrurile precum am descris și specificat în acest sistem cu siguranță veți rămâne uimiți de eficiența acestuia.

Majorității antreprenorilor le place ideea de șef dar amintiți-vă că chiar și având această calitate de șef tot va fi necesar să vă bazați pe ceilalți membrii ai staf-ului.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare,Startup de bază Posted on: 10 June 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania