Oportunităţile

Donald Trump

Salutare dragilor!
Astăzi vom aborda un subiect care mie îmi place foarte mult, anume “cum ne raportăm la oportunităţi” și cum ar trebui să ne raportăm la acestea.

În primul rând hai să vedem cum arată un mod de raportare profesionist.
Se spune că întotdeauna există o a doua șansă, în afaceri vă recomand să nu mizaţi pe ea și să îmbrăţișaţi cu ardoare fiecare moment și să vă creaţi propriile oportunităţi.Modul în care antreprenorii privesc oportunităţile este unul cu totul deosebit faţă de omul obișnuit deoarece aceștia nu așteaptă să le pice, ei iau iniţiativa și își crează propriile avantaje și oportunităţi analizând mediul în care ei activează și rulând teste care să le confirme viabilitatea.
Vedeţi voi, oportunităţile au o importanţă majoră în ceea ce privește afacerile și doar cu dedicare și seriozitate antreprenorii se pot bucura de succes, din acest motiv ei nu își pot permite nici măcar să mizeze că se va ivi o primă șansă.

De aceea oridecâteori veţi întâlni oportunităţi reale nu staţi pe gânduri ci profitaţi.
În viaţa personală oamenii nu numai că oamenii speră ca șansele să le pice din cer dar de foarte multe ori ei speră că fulgerul va lovi încă o dată și încă o dată în același loc.

Second chances are a mit
Știu oameni de afaceri cărora le place să asemene oportunităţile de afaceri unor femei și să le atragă ca atare. Un astfel de om de afaceri este Richard Branson.
Este bine să fiţi siguri că sunteţi persoana care poate manipula o situaţie creată de o oportunitate anume și să dovediţi respectul cuvenit acesteia pentru că am văzut cu toţii oameni care s-au fript cu apă doar pentru că era prea fierbinte pentru ei. Richard Branson avea doar 16 ani când a profitat de oportunitatea înfiinţării unei afaceri care ulterior avea să îi aducă succesul.
Există în mod similar antreprenori care urmăresc oportunităţile de afaceri asemenea unor vânători îndârjiţi. Acest tip de antreprenor este Donald Trump, am mai vorbit de el aici, omul e o adevărată mașină de detectat oportunităţi de afaceri pe care și le supune cu o mână de fier.
Donald Trump dincolo de înfăţișarea lui nicicum înfiorătoare ci mai de grabă de om agreabil, este un tip căruia îi place fiorul urmăririi și prinderii oportunităţii de afaceri perfecte.
Genul ăsta de om de afaceri veghează permanent în speranţa că ceva tot va apare pentru ca el să profita.

Acum, v-am prezentat două mentalităţi cât de cât diferite, o mentalitate care construiește și una care vânează pentru că vreau să subliniez faptul că a profita de situaţii care ni se întâmplă este un lucru bun.
Richard Branson care a construit pentru a atinge succesul și Donald Trump care în cea mai mare parte își datorează succesul oportunităţilor de care a profitat neţărmurit.

V-am prezentat aceste două mentalităţi deoarece după cum am spus, este bine să profitaţi și dacă ar fi să o aleg dintre acestea două pe cea care de cele mai multe ori va reuși să-și atingă succesul, aș alege-o pe cea a lui Donald Trump pentru că implică efortul cel mai mic dar și o mai rapidă cale către succes.
Donald Trump este oportunistul perfect din punctul meu de vedere.
No, deși termenul “oportunist” are conotaţii negative, eu am o viziune proprie asupra lui, oamenii de afaceri sunt oportuniști prin definiţie, asta nu înseamnă neapărat ca sunt și lipsiţi de scrupule (ca în filmele americane).

Dar dacă ar fi să o aleg pe cea care în timp sigur va culege laurii succesului mai degrabă aș alege-o pe cea a lui Richard Branson pentru că oportunitatea nu e de ajuns să fie prinsă ci și dezvoltată iar dezvoltarea nu poate avea loc fără trudă.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltarea afacerii Posted on: 8 July 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania