Oportunitățile de Afaceri și Antreprenorul

 

handsAdevărații oameni de afaceri iau orice oportunitate în serios, mai ales că acestea se arată în general destul de rar. Antreprenorii serioși nu așteaptă ca oportunitățile să li se ivească la ușă, aceștia studiază cu atenție mediul în care activează și găsesc oportunitățile care se află acolo.

După cum știm, oportunitățile sunt foarte importante în viața oricărei afaceri, de aceea este esențial să capturăm fiecare oportunitate atunci când o găsim.

Antreprenorii își dezvoltă în genere propriul stil de ași conduce afacerile. De aceea aceștia abordează oportunitățile de afaceri în mod diferit.

Stiluri  de abordare a oportunităților de afaceri

Stilul Seducător

Guy Kawasaki1

Unii dintre oamenii de afaceri consideră că oportunitățile sunt asemănătoare femeilor (Guy Kawasaki este un antreprenor de acest fel). Această abordare se datorează faptului că, ca și în cazul abordării unei femei, o mișcare greșită poate alunga oportunitatea. De aici nevoia ca o oportunitate să fie sedusă.

Seducția unei oportunități de afaceri ține de echilibru. Evitați să deveniți prea nerăbdători pentru că riscați ca oportunitatea (ca orice femeie) ar putea deveni neîncrezătoare în abordarea voastră și s-ar putea retrage.

De asemenea, nu puteți fi nici dezinteresați deoarece riscați ca oportunitatea să meargă la alți antreprenori.

În acest stil, trebuie să dați dovadă de adecvare sau de corectitudine pentru a prinde oportunitatea. Aceasta trebuie tratată cu respectul cuvenit pentru că, așa este?, ca antreprenori, voi aveți nevoie de respectiva oportunitate.

Stilul Prădător

Donald Trump

Alți antreprenori cred că oportunitatea de afaceri este la fel ca o pradă. Acest tip de antreprenor se bucură de fiorul urmăriri oportunității de afaceri și să le captureze asemeni unei prăzi (Donald Trump este un astfel de om de afaceri).

Genul acesta de antreprenor își supraveghează mediul asemeni unui prădător în speranța apariției unei oportunități. Ei cred cu tărie în supravegherea mediului lor cu atenție la dificultăți și pericole care pot apare și de care se poate profita și nimic nu poate sta în fața succesului lor.

Abordând o stare mentală de acest gen veți căpăta un instinct de vânător, veți deveni foarte competitivi în ceea ce privește prinderea oportunităților. Acesta este un lucru bun uneori atâta timp cât vă asigură succesul.

Există totuși situații când o mentalitate ca aceasta vă poate asigura doar căderea. Vânătorii în general, adoră vânătoarea dar adesea ei tratează cu lipsă de respect oportunitatea odată ce au capturat-o. Precum am spus, este necesar să avem grijă de fiecare oportunitate pentru ca acestea să producă efecte pozitive și să lucreze la succesul nostru efectiv.

Stilul grădinarului sau al îngrijitorului

Oamenii de afaceri pricepuți văd oportunitățile de afaceri ca pe niște plante. Ei plantează semințele oportunității și le hrănesc până se transformă într-o afacere de succes.

Acest mod de a privi oportunitățile de afaceri este în mod cert cel mai bun acceptând faptul că oportunitățile trebuie îngrijite pentru ca până la urmă antreprenorul să atingă succesul.

Obținerea oportunității este doar începutul devenirii unui antreprenor. Pentru a culege cu adevărat roadele succesului, antreprenorul trebuie să meargă mai departe și să extindă oportunitatea respectivă transformând-o într-un succes comercial.

Norocosul

Există pe lângă aceste moduri de abordare a oportunităților de afaceri și antreprenori care se bazează pe noroc. Acești antreprenori sunt de părere că oportunitățile sunt niște coincidențe sau chiar țin de soartă (aici se situează majoritatea antreprenorilor români *așa zișii Patroni.

Acest gen de oameni de afaceri este cel mai des întâlnit în lumea afacerilor din România în ziua de azi.

Din punctul meu de vedere acest mod de a privi oportunitățile este în totalitate o pierdere de timp.

Modul în care privesc eu lucrurile

Ceea ce ar trebui să facă fiecare dintre voi, din punctul meu de vedere,  este să înceapă să cerceteze mediul în care se află și să găsească acea oportunitate potrivită lui sau ei pentru a începe o afacere. Avantajul abordării unei astfel de strategii este crearea propriei voastre oportunități. În felul acesta căpătați o profunzime în înțelegerea oportunității, aveți posibilitatea să o modelați după bunul plac și totodată aveți acces direct la informațiile necesare transformării acesteia într-un succes.

Dar așa privesc eu oportunitățile de afaceri..

Cum credeți voi că ar trebui abordate oportunitățile de afaceri în România?

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Începeți o afacere Posted on: 6 October 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania