Salut!
O formă de marketing direct este Oferta cu Limită de Timp (OLT). Această metodă de ofertare a cumpărătorului are loc în interiorul altei oferte și de obicei are loc după ce prima ofertă s-a încheiat deja. În mod general, produsele ce vin ca ofertă cu timp limitat, vin ca un pachet ce este oferit cumpărătorului la un preț super avantajos, produsele făcând parte din aceeași categorie cu cele pe care le-a cumpărat deja.
Strategia aceasta este o altă formă a strategiei ”Prețului avantajos” cu mențiunea că adaugă un stimulent care este timpul limită. Strategia este folosită și în cazul reclamelor televizate, unde un produs vine la un preț întreg după care sunt adăugate încă unul, două sau mai multe pentru a forma o ofertă.
Din punctul meu de vedere, promovarea la TV a involuat semnificativ și ține mai mult de anii 2000 decât de secolul XXI.
Pe internet și mai cu seamă, în internet marketing, strategia aceasta (OLT), se justifică prin faptul că mediul este mult mai flexibil decât în cel de televiziune.
Spre deosebire de promovarea la TV, pe internet, strategia vine cu produse care îmbunătățesc produsele deja cumpărate, realmente reprezentând o ofertă pe când la TV de obicei se oferă mai multe copii ale aceluiași produs, probabil că în cazul acesta vorbim despre produse fizice (așa s-a înțeles în România că funcționează această strategie (cantitate în loc de calitate)).
Oferta cu timp limitat este neașteptată și i se face la momentul potrivit cumpărătorului, care va fi încântat de noua ofertă pentru că este relevantă contextului în care se află (a cumpărat un produs bun, să zicem un telefon performant, și i se oferă și accesorii la un preț de nerefuzat).
Pentru a da un exemplu mai relevant, haideți să vedem cum am putea crea o astfel de ofertă.
Să spunem că vrem să vindem o carte despre ocultism, stabilim un preț atractiv și cumpărători sunt atrași și chiar cumpără, asta e bine dar, suntem netprenori serioși și vrem să câștigăm bani serioși așa că imediat ce cumpărătorii a plătit produsul cumpărat, cartea, în pagina în care-i mulțumim pentru asta, le mai facem o ofertă, să spunem o altă carte la fel sau chiar mai interesantă decât cea pe care a cumpărat-o deja la un preț foarte avantajos. Să presupunem că aceștia apasă butonul ”Cumpăr” încă o dată și plătește și această carte. Să mergem mai departe și să-i adăugăm încă o ofertă în pagina cu mulțumiri aferentă acestei ultime cumpărături dar, de data aceasta, le oferim celor interesați un pachet întreg de cărți în domeniu.
În felul acesta putem formula orice fel de ofertă, compusă dintr-un număr ”nelimitat” de oferte, una mai interesantă ca cealaltă.
Conceptul este destul de simplist și tocmai de aceea este atât de eficient, pentru că implică situații și răspunsuri simple.
Oferta cu timp limitat este simplă, directă și la obiect provocându-le clienților noștrii întrebarea ”de ce am eu nevoie de asta?. Din acest motiv, este important să le dăm motive reale să cumpere și fie că e vorba de produse fizice sau digitale, răspunsul la întrebare trebuie să fie justificativ pentru clienți în așa fel încăt aceștia să refuze să refuze.
Răspunsul să fie că prețul este atât de mic în contrast cu valoarea a ceea ce primesc.
Succes!
Spune-mi ce crezi...