Obținerea unei stări sănătoase de fericire

 

 

Ce aștept?

Ce vreau de fapt?

Ce anume caut?

Până când?

Circumstanțele adecvate, situațiile ideale vor avea loc iar atunci voi deveni fericit sau cel puțin voi avea ocazia de a mă schimba.

Asta își spun mulți dintre noi și pe când situațiile care să le faciliteze oportunitatea de a gusta fericirea este posibil să aibă loc, adevărul este că se întâmplăfoarte rar cacircumstanțele vieții lor să se schimbe dacă ei nu acționează în consecință.

Astăzi vom vorbi despre fericire

Idei preconcepute cu privire la fericire există în mintea noastră a tuturor indiferent de proveniența acestora și cei mai mulți dintre noi se țin condiționați de acestea pentru a fi fericiți. Problema reală este însă că chiar și atunci când condițiile ideale sunt întrunite de cele mai multe ori suntem nemulțumiți de acestea. În cazurile acestea ne schimbăm obiectivul și ne concentrăm atenția asupra unor situații și mai greu de atins suprimând orice ocazie de a fi mulțumiți.

Oare în felul acesta își mai poate cineva permite să fie fericit?

Ceea ce am constatat de-a lungul timpului din proprie experiență este că putem hotărâ să fim fericiți în ciuda tuturor impedimentelor și a circumstanțelor nefaste.

Mulțumirea

Bucurați-vă și fiți mulțumiți de ceea ce vi se întâmplă și evitați să stăruiți în gânduri privitoare la ce ar trebui să se întâmple dar nu se întâmplă. Recunoștința față de lucrurile pe care le aveți deja este una dintre cele mai puternice stări mentale pe care le puteți adopta. Această stare mentală vă permite să vă concentrați atenția asupra a ceea ce aveți deja și vă creează o stare de bine care vă aduce liniște și claritate în tot ceea ce faceți.

Astfel, pe măsură ce vă centrați atenția mai mult și mai mult asupra lucrurilor cu privire la care sunteți recunoscători că există în viața voastră (aici includem și oamenii)  vă veți face cu atât mai puține griji în legătură cu lucrurile care lipsesc sau sunt diferite de cum ați dori voi să fie. În felul acesta veți obține o stare de fericire cu potențial de răspândire foarte accentuat datorită exemplului atitudinii pe care o demonstrați.

Lucrurile simple

Pentru a putea fi cu adevărat fericiți este necesar să vă alocați timp pentru voi înșivă. Luați-vă timp să v relaxați, să citiți și să petreceți timpul în mod plăcut făcând ceea ce vă face plăcere.

Asigurați-vă, cărțile sunt menite a vă stimula imaginația dar acestea au încă un atuu și anume acela de a vă crea plăcere. Plimbările, ieșirile în aer liber, în parc, mirosiți florile și în general bucurați-vă de viață așa cum este ea în acest moment.

Se spune că nu destinația este importantă ci modul în care ajungi acolo. Așadar găsiți plăcere în călătorie mai degrabă decât în a vă imagina cum vor fi lucrurile odată ajunși la destinație.

De aceea stabiliți-vă ca scop să demonstrați că lucrați cu țeluri mai înalte în minte, dați sens vieții și bucurați-vă de împlinirea pe care o atingeți odată cu ducerea la bun sfârșit a oricărui obiectiv.

Cel mai important

Cel mai important lucru în ceea ce privește fericirea este că aceasta este în mare măsură o chestiune de alegere. Sigur, există situații care ne pot împiedica să simțim o fericire deplină dar de cele mai multe ori ceea ce ne blochează simțirea unei fericire pe care alfel am simți-o sunt lucrurile mici pe care cu greu le luăm în seamă.

Îmbrățișați fericirea și faceți din aceasta efectul felului vostru de a fi.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 16 May 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania