Obiective, soluții și rezultate de succes

Salut!

Ok, astăzi vom reveni la subiectul nostru anterior, ”atingerea obiectivelor”. O nouă strategie și echipamente noi și vechi.

Ceea ce mulți dintre oamenu pricep, este că, toți suntem echipați pentru succes, indiferent de rasă, sex sau situația social-financiară.

Bucurați-vă în toate căile voastre

Înainte de planificare este dorința de a realiza ceva sau hotărârea iar aceasta apare ca urmare a declanșării unor emoții. Nimic nou, suntem ființe emoționale iar cea mai puternică emoție este bucuria. Bucuria este energetică, ea ne electrifică sistemul emoțional, ne susține în tot ceea ce facem zi de zi și ne ajută în îndeplinirea viselor. Un om bucuros va merge întotdeauna înainte. Hrăniți-vă bucuria și evitați lucrurile ce ar putea-o răni. Ea este sângele pompat în sistemul vostru emoțional-imunitar.

Bucuria este secretul cel la mai îndemână pe care îl aveți în realizarea obiectivelor.

Determinarea

Imediat urmează determinarea, aceasta fiind dictată în mod paradoxal, de prezența sau de absența bucuriei. Hotărârea cu care abordăm lucrurile este importantă în atingerea obiectivelor pentru că ea declară obiectivele propuse. Este un carousel, atingerea obiectivelor depinde de hotărârea cu care le abordăm, hotărârea depinde de bucuria pe care o implicăm iar bucuria depinde, la rândul ei de valoarea obiectivelor pe care ni le propunem. Este, dacă vreți un cerc vicios în care fiecare element este alimentat de efectul celuilalt.

Principii și valori

Așa se face că ajungem la următorul nostru secret în îndeplinirea obiectivelor, valori și principii. Valoarea pe care o acordăm lucrurilor generează emoția pe care o resimțim de fiecare dată când ne gândim la îndeplinirea obiectivelor noastre. Ca urmare, evitați obiectivele pe care le considerați ”egoiste”, țin să subliniez, pe care le considerați deoarece acestea, întotdeauna vă vor diminua bucuria iar obiectivele voastre ar suferi.

De aceea, întemeiați-vă visurile și obiectivele pe principii solide și pe valori morale, îmi amintesc aici de o replică dintr-un film, ”mai bine pierd luptând de partea binelui decât să câștig de partea răului. Psihologic, lucrurile chiar așa stau, conștiința noastră se declanșează de fiecare dată când sesizează ceva fundamental greșit (sigur, unii și-au uzat de mult acest simț..), și ne avertizează, generând îngrijorare, tristețe și chiar durere.

Curiozitatea umană

Oamenii înguști în gândire consideră curiozitatea un defect, chiar și acum, familia îmi spune că îmi place să știu de ce și cum funcționează lucrurile iar eu nu neg asta, curiozitatea este o calitate (pisica a murit de curiozitate, e un proverb lipsit de imaginație).

În opinia mea, oamenii curioși au o mai mare șansă de reușită dar, tot după părerea mea, toți oamenii dispun de această calitate deoarece, toți sunt curioși. Curiozitate conduce la progres iar progresul înseamnă dezvoltare și succes.

Capacități și calități

Vorbind sincer, toți oamenii au talente și abilități și se spune că Dumnezeu ne-a înzestrat cu tot ceea ce avem nevoie pentru succes. Sunt totuși unii care se consideră mai prejos de alții deoarece, nu au aceleași abilități ca aceștia, au mai multe defecte (în mintea lor) sau sunt mai puțin învățați decât alții.

Ceea ce țin să le comunic acestora este că, lumea e frumoasă în diversitatea ei și că depinde doar de ei să le impună celorlalți respectul. Trăim în România iar asta înseamnă că trebuie să luați pentru că, așteptând ca alții să vă dea, vă veți putea petrece întreaga viață în așteptare.

”Cum putem lua”, mă puteți întreba. Devenind competenți, în România și oriunde altundeva aș spune, respectul de sine este un efect al educației pe care am primit-o.

(Vedeți?

Cauză->efect

În România, educația este neimportantă iar ăsta este doar un eufemism pe care îl folosesc să nu spun ”de tot căcatul”, fiind pusă în această poziție de întreaga populație a acestui teritoriu. Da, fiecare român în parte a consimțit la diminuarea nivelului de educație.

Permiteți-mi să mai fac totuși încă o afirmație și închei paranteza:

”Toată lumea face sex în ziua de azi. De parcă asta își pierde valoarea, nimeni nu mai face dragoste. Până nu demult, trebuia să cunoști întreaga familie a partenerului/partenerei, înainte să ieșiți în oraș. În ziua de azi, facem asta ca pe nimic.”, Spune (parafrazez), Damian J. Gong Marley în melodia lui ”Where is the love”.

Ceea ce vreau să spun este că suntem rezultatul opiniei noastre cu privire la sex (parcă Freud a spus asta..), și în opinia mea, orice exces în orice privință este în totalitate nefast.

Nu contează cât de bună sau morală este o cauză, în momentul în care apare excesul, aceasta își pierde efectul constructiv. Activitatea sexuală, în ziua de azi este folosită ca instrument recreativ.), ați prins ideea?!

Revenim la subiect, în consecință educați-vă, specializați-vă într-un domeniu în care doriți să activați și toată lumea vă va cunoaște și vă va respecta datorită acestui lucru. În felul ăsta vă veți atinge obiectivele cu siguranță.

Conștientizarea

Aceasta face parte din arsenalul învingătorilor iar capacitatea de concentrare asupra obiectivelor duce de obicei la realizarea acestora.

Dezvoltându-vă capacitatea de concentrare veți deveni din ce în ce mai abili în detectarea componentelor cheie care determină succesul în viața voastră, lucrați la asta.

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 19 January 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania