Obiceiurile

default_thumb

Salut!

Am vorbit de câteva ori, deja, despre ”organizare”, pe acest blog, n-o voi face și azi. E interesant doar, faptul că, deși există atâtea unelte și atâta metodologie în acest domeniu, parcă la Românica, nimic nu se schimbă..

Trăim în felul nostru. ”În România se trăiește tipic românește”, ca să rezum printr-un eufemism ceea ce aș putea exprima cu câteva adjective bine aplicate, românii parcă nu vor să le meargă bine, par că vor să evite cu orice consecințe să-și îmbunătățească modul de viață.

Aud adesea, vorbindu-se despre ”obiceiurile românești”, cu referire la tradițiile românești, ceea ce e ok din punctul meu de vedere, problema se ivește însă atunci, când acest termen se extinde și la comportamentul de zi cu zi al românilor, obiceiuri precum ”bătaia e ruptă din rai, abuzurile de tot felul cu privire la copii, las-o mă că merge și așa ș.a.m.d.”, asta nu mai e ok, chiar deloc.

Tot așa, obiceiurile locuitorilor acestor meleaguri, le determină acestora stilul de viață și mentalitatea pe care o adoptă, atingerea unui nivel de trai decent și chiar gradul de succes de care se bucură pe parcursul vieții.

”Suntem sclavii obiceiurilor noastre”, fie că acceptăm asta sau nu. Dacă obiceiurile pe care le avem ne definesc atunci, am face bine ca acestea să fie unele constructive și eficiente.

În general termenul ”obicei” are conotații negative, de aceea e cu atât mai remarcabil faptul că, există atât de multe obiceiuri pe care le avem fiecare dintre noi și de care nu suntem conștienți.

Felul în care ne manifestăm în relațiile cu ceilalți, felul în care relaționăm cu noi înșine și modul în care gândim în general cu privire la viață, reprezintă factori care vor avea un impact pozitiv sau negativ asupra noastră pe întreg parcursul vieții noastre.

De aceea e bine să aflați dacă obiceiurile voastre sunt bune sau rele, Aristotel a spus ”suntem ceea ce facem în mod repetat”, iar aici, lucrurile pe care românii le fac în mod repetat sunt, în genere, acestea:

  • Se plâng constant.
  • Rămân consecvenți în atitudinea lor pasivă în legătură cu acțiunile pe care le-ar putea întreprinde pentru a-și schimba, în bine, viața.
  • Așteaptă întotdeauna de la alții, în special de la Dumnezeu (de la Cel de Sus, că El e Bun!).
  • Au idei cel mult medievale, cu privire la spiritualitate și se țin de acestea cu toate puterile lor.
  • Se conduc după mentalități dogmatic religioase și ca și cum nu ar fi de ajuns răul pe care și-l fac psihicului lor în felul acesta, nici măcar pe acestea nu le respectă în totalitate că deh, e greu măh.. apelează la Dumnezeu doar pentru justificare (așa a vrut Dumnezeu!) sau pentru a avea un motiv să se justifice (Dumnezeu să ne ajute!), asta în loc să zică, ”Eu să mă ajut, noi să ne ajutăm și Dumnezeu să ne fie alături”.

Observ zilnic pe Facebook citate cu Dumnezeu în sus, Dumnezeu în jos. Măh băiețași, măh fetișcanelor, măh, ar trebui să știți că, tot încărcând imagini cu icoane și citate ”aberant (e opinia mea), religioase și mai ales, invocându-l pe Dumnezeu prea des, Îl diminuați ca semnificație și îi aruncați în derizoriu importanța în viața fiecăruia dintre noi.

Religia este un obicei, unul rău dar, acest articol nu este despre religie, este despre ”obiceiurile pe care le manifestăm în viața noastră și care ne influențează, pozitiv sau negativ.

Ceea ce, din punctul meu de vedere, ar trebui să facă românii, este, să își organizeze viața după principii solide ca onestitatea și toleranța de orice fel dar și după ideea că omul este suma conceptelor sale.

Succes!

Etichete: , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 20 September 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania