Obiceiurile și cultivarea sau eliminarea acestora

p_003

Există momente în viață când facem schimbări în propriile obiceiuri pentru a ne putea duce la îndeplinire scopurile și obiectivele.

– Se pune întrebarea, ce sunt obiceiurile sau ce anume reprezintă acestea?

Răspunsul pare a fi unul destul de complex deoarece multe cuvinte pot avea caracter de obicei. Să enumerăm câteva dintre acestea:

– Tradiții

– Moda

– Tendințele

– plăcerile

Modelele etc.

Obiceiurile pot fi definite de asemenea ca fiind preferințe.

Obiceiurile sunt duc la dependență ceea ce poate crea situații dificile atât pentru voi cât și pentru cei din jurul vostru.

Haideți să analizăm câteva obiceiuri:

Fumatul

Băutura

Munca excesivă

Mâncatul la ore sau intervale nepotrivite

Nervozitatea

Acestea sunt doar câteva din obiceiurile care sunt problematice și care vă pot opri de la îndeplinirea scopurilor voastre.

Exagerarea și excesivitatea sunt obiceiuri negative ele însele.

Ceea ce trebuie să faceți pentru evitarea situațiilor neplăcute care pot fi cauzate de aceste obiceiuri acestea trebuiesc monitorizate pentru că băutura nu este un rău în sine dar băutul excesiv este.

Oamenii pot deveni și ei un factor de determinant asupra modului în care ne atingem sau nu obiectivele, de aceea și aici este recomandată o moderare. De exemplu, anturajele cărora le acordăm prea mult din timpul nostru, aici putem cu ușurință menționa rețelele sociale care provoacă și ele dependență și care vă pot limita posibilitățile în mod drastic. Impuneți-vă o conduită decentă și moderată lipsită de exagerări și excesivitate.

Analizarea și evaluarea propriilor obiceiuri este un obicei bun de aceea cultivați obiceiurile care vă ajută să evoluați și să vă dezvoltați în mod sănătos. Analiza și evaluarea obiceiurilor vă ajută să vă dați seama dacă un obicei lucrează în beneficiul sau din contră detrimentul vostru. Cultivarea obiceiurilor bune este ușor de realizat din moment ce presupune practicarea acestora însă, eliminarea celor rele necesită timp și disponibilitate, dedicare și voință.

Un bun obicei este micul dejun, acesta vă îmbunătățește sănătatea și ca atare trebuie cultivat.
Succes!

Etichete: , Filled Under: Dezvoltare Posted on: 4 July 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania