În articolele precedente am vorbit despre ”obiceiuri” și despre cultivarea sau renunțarea la acestea. Pentru a continua pe același subiect voi sublinia următoarele:
După ce ați pus pe hârtie obiceiurile voastre este o idee bună să începeți să spuneți adevărul.
Dacă dați peste un obicei de care nu erați conștienți că vă aparține, nu vă mirați (se poate întâmpla), acceptați obiceiul. Dacă obiceiul în cauză este unul nefast este de preferat să fiți sinceri cu voi înșivă. După ce treceți testul sincerității, învățați să vă dedicați unor obiceiuri creative sau inovatoare sau în tot cazul pozitive și utile.
Dacă începeți să exersați un obicei nou și sănătos, promiteți-vă vouă înșivă că îl veți practica o perioadă lungă de timp.
Pasul următor va fi să vă afirmați noile atitudini și intenții. Faceți acest lucru vizualizându-vă pe voi înșivă acționând pe cont propriu și observând consecințele ce vor surveni ca urmare a schimbărilor în ceea ce privește propriile voastre obiceiuri. Dacă vă temeți de schimbări, începeți cu unele mici și mergeți către cele mari, în felul acesta veți putea stabili un model pe baza căruia să puteți produce schimbări mai mari în comportamentul vostru.
Următorul pas va fi să solicitați susținere și opinii pentru a vă ajuta să înțelegeți schimbările. Primiți orice suport pentru a vă sprijini în realizarea obiceiurilor voastre.
Ultimul pas în învățarea și dezvoltare unor obiceiuri noi este să practicați zi de zi obiceiurile pe care doriți să le realizați.
Succes!
Spune-mi ce crezi...