O revistă de afaceri?

default_thumb

Salut!

Mă gândesc de ceva vreme la oportunitatea lansării unei reviste de afaceri în mediul online, lunară, trimestrială, bi-anuală sau anuală. Sincer să fiu, tind spre varianta anuală pentru că, sunt destul de ocupat în restul timpului, aș putea-o lansa la sfârșitul lunii Noiembrie sau poate chiar la sfârșitul lui Decembrie. Dar nu, nu Decembrie deoarece, lumea e și așa ocupată cu sărbătorile de iarnă, pregătiri și așa mai departe.

Cred totuși că e o idee bună să prezint într-un format de revistă, o parte din articolele pe care le-am scris în timpul anului sau poate câte un rezumat din fiecare articol ori, cine știe, posibil să lansez o ediție cu totul specială, un fel de ”Golden Info of the Year”.

Observ că există o nevoie crescândă de informații privitoare la afaceri, nevoie care nu este pe deplin satisfăcută de presa de profil tipărită.

E o idee bună să-i adaug un preț de descărcare, ceva modic, să spunem 1Euro..

Deși ideea cu revista cu plată este chiar una bună, mă gândesc și la faptul că românii sunt cam zgârciți la buzunar și decât să plătească bani chiar și pentru informații de calitate, aceștia preferă să nu o facă chiar dacă primesc în schimb informații mai puțin utile.

Având în vedere acest lucru (proverbiala superficialitate a românului), mă gândesc că un abonament pe email poate reprezenta o variantă lunară de furnizare de informații către cei interesați.

Se spune totuși, că publicul apetent la informațiile primite pe email este unul restrâns și  foarte selectiv, așa că și acesta reprezintă un punct pe care trebuie să îl iau în considerare înainte de a lua o decizie definitivă în această privință.

Cu toate astea, un grup select poate reprezenta în fapt o nișă care poate manifesta și alte nevoi legate de afaceri. Există de altfel, o sumedenie de website-uri care oferă informații așa-zis ”privilegiate”, contra cost.

Astfel, mă întorc la dilema mea, contra cost sau gratuit..

Yes, mulți ar spune ”și->și”, caz în care volumul de muncă ar urca exponențial.

Da, există o mulțime de oameni interesați în a găsi metode de a câștiga bani mai mult sau mai puțin ușor dar, câți dintre aceștia sunt de fapt interesați și să plătească pentru a primi informații de calitate?

Avem un exemplu (sau mai multe), în ziarele online care oferă informații ”Premium” contra cost și care, din punctul meu de vedere, nu o duc extraordinar.

E o idee bună prima dar nici a doua nu e de lăsat, so, what should I do? Cred că o să o las să fiarbă în mintea mea cel puțin până la începutul anului viitor pentru că, nu prea am chef să încep un proiect nou în acest moment. Dacă voi decide că ideea e una viabilă în momentul de față, atunci, probabil îi voi da curs începând de anul viitor. Momentan, am în curs câteva proiecte la care lucrez și dintre care unul, mă ține destul de ocupat pentru că mă confrunt cu mentalitatea unor oameni retrograzi care vor să-și impună exigențele într-o lume unde locul lor este într-un muzeu cu exponate medievale.

Acestea fiind spuse, închei articolul de astăzi.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Bani,General,Munca de acasă Posted on: 1 November 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania