O mie de afaceri pe zi

gro_10

Antreprenorii de succes pe lângă faptul că au o bună etică de muncă, aceștia sunt oameni foarte muncitori și dedicați muncii lor.

Banii sunt un bun greu de câștigat în ziua de azi mai ales datorită concurenței (concurența este un lucru bun) și în special dacă (spre deosebire de antreprenori) munca îți cam pute. Antreprenorii, când își pun în minte realizarea unei afaceri găsesc întotdeauna moduri de obținere a succesului acelei afaceri. Vă spun, în România există atât de multe oportunități de a face bani încât, după părerea mea, fiecare român ar trebui să inițieze o afacere.

Investiții mici, investiții mari, politici legislative ineficiente și implicare personală

Mulți dintre concetățenii mei cred că pentru a începe o afacere este nevoie de un capital puternic. Desigur, antunci când investiți într-o afacere este necesar să aveți la îndemână fonduri cât mai mari. Investirea în afaceri pornite de la zero, cu siguranță va necesita fonduri consistente dar, în același timp, în România, există multe oportunități de afaceri care pot fi fructificate cu investiții nesemnificative.

Permiteți-mi să vă spun că în România nu oportunitățile de afaceri lipsesc ci legislația. După cum spunea S.O.V., este datoria oamenilor de afaceri să profit de slăbiciunile statului și să îl fraudeze.

Eu cred că Sorin Ovidiu Vântu a dat dovadă de o imensă imbecilitate debitând această afirmație dar, are dreptate. Este inacceptabil dar Vântu are dreptate când îndeamnă la furt, deoarece statul nu doar că nu ajută antreprenorii dar mai mult de atât, îi și încurcă. Este teribil, chiar trăim într-un stat teribilist căruia îi plac senzațiile tari. Este de asemenea cinic însă bine ar fi să înțelegem asta și să începem să luăm măsuri.

Eu cred că o măsură ce s-ar putea dovedi foarte eficientă este aceea de înființare a cât mai multor afaceri mici.

Poate în felul acesta vor observa și oamenii politici și vor începe să lucreze la o legislație care să ducă într-un final la un mediu de afaceri prosper unde, în mod indubitabil atât proprietarii de afaceri cât și angajații acestora vor avea de câștigat.

DAMN IT!

De ce anume este nevoie pentru ca noi, cetățenii, să înțelegem ca depinde de fiecare dintre noi ca această țară să se schimbe, de un ”COLECTIV în mediile de afaceri, de un faliment economic absolut”?! Este oare nevoie chiar să ajungem pe fundul gropii pentru a vedea că doar implicându-ne vom putea contribui?!!!

Politici românești

Politicile europene în țări dominate de oameni cu mentalități comuniste sunt ineficiente, ăsta este un lucru cert (și dă mult de lucru DNA-ului).

Comuniștii cunosc doar o singură expresie și atât, DĂ-MI!

Unii spun, ”este eșecul capitalismului”

După părerea mea, capitalismul nu a eșuat, ba din contră, este mai relevant ca oricând chiar dacă la Românica capitalismul este înțeles ca la Românica, este un capitalism original. Nu capitalismul ca sistem este de vină ci oamenii care îl aplică.

Știți, permiteți-mi această paralelă, vedem în ziua de azi talk-show-uri pe tema ”cărturarilor pușcăriași” și vedem multe controverse privind tema în cauză dar Gigi Becali a spus, conform îndemnului lui Sorin Ovidiu Vântu, ”domne’, nu am făcut nimic ilegal, ce nu e interzis e permis, ba’ încă în lege este stipulat clar că  pot beneficia de o reducere din pedeapsă dacă scriu cărți (parafraza mea, dacă își pune numele pe anumite lucrări publicate)”.

Acum, omu’ are dreptate, pentru că presupunând că stipularea din lege nu ar fi existat, nici reducerea de pedeapsă nu ar fi existat. Așadar, cel ce a făcut legea este vinovat și nu cel ce a profitat.

Paralela este următoarea, capitalismul este reprezentat de potențialul legislativ, al legilor care s-ar putea da în favoarea dezvoltării afacerilor în România iar oamenii care aplică capitalismul este reprezentat de cei ce dau legi (în favoarea lor și în detrimentul oamenilor de afaceri onești) în România.

Revenind la subiectul nostru, vă pot asigura că, chiar și în aceste condiții sărăcăcioase din punct de vedere legislativ și chiar potrivnice, dacă veți căuta veți găsi oportunități care vă vor întoarce profituri suficiente unei prosperități optime.

Căutați pe internet, în presă, în anturajul propriu și veți găsi cu certitudine.

Ceea ce îmi doresc eu este ca în România să se înființeze zilnic câte o mie de afaceri.

Succes!

Etichete: , Filled Under: Începeți o afacere,Opinii Politice Posted on: 12 January 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania