Nu vreau un job, vreau o afacere

p_009

Salutare dragi cititori!

Ok, am abordat subiecte despre cum puteți găsi, păstra și optimiza un loc de muncă dar ce facem cu cei care nu vor un job normal?

Ceea ce vreau să spun se referă la antreprenoriat desigur, la aceia dintre noi care sunt cuprinși de creativitate și care pot conduce afaceri                             din orice loc s-ar afla.

Purtam de curând o discuție cu cineva în cadrul unei rețele sociale despre dacă nu, într-un fel sau altul, a trecut timpul în care se puteau dezvolta afaceri pe baza rețelelor sau mai bine spus a grupurilor specifice și dacă nu cumva este momentul ca cei care încearcă să își creze afaceri de acasă să își caute un job stabil și regulat într-o firmă sau companie privată unde să își pună în valoare experiența și cunoștințele.

După o discuție constructivă, inevitabil, răspunsul la întrebarea noastră a fost că nu, ci cu atât mai mult astăzi, când există atât de multă conectivitate iar conexiunile între oameni se fac cu atâta ușurință, putem afirma că ”afacerile de acasă” sunt mai la modă.

În continuare vom discuta câteva modalități în care vă puteți crea o carieră în afaceri chiar din confortul fotoliului vostru de acasă.

Creați-vă ”inamici frumoși” (R.W. Emerson)

Pentru început înconjurați-vă de oameni de încredere, cu cât mai mulți cu atât mai bine. Făcând asta veți beneficia de sfaturi și opinii care vă pot ajuta atât să vă descoperiți pe voi înșivă într-o lumină nouă. dar îi veți vedea și pe ceilalți într-un cu totul alt spectru. Ascultați opiniile tuturor, chiar și criticile sau mai ales criticile deoarece doar prin intermediul acestora veți putea crește.

De multe ori, cei apropiați reușesc să discearnă în noi abilități și aptitudini, reușesc să vadă inabilități de care noi înșine nu suntem conștienți. În plus criticile care vin din partea celor apropiați vă pot fi de un real folos deoarece acestea pot fi cu adevărat relevante prin obiectivitatea și îndrăzneala lor, ceea cev-ar putea determina să faceți din aceștia niște inamici frumoși după cum spune Ralph Waldo Emerson, faceți din ei persoane care să vă vorbească cu sinceritate și care să fie față de voi cei mai neînfrânați critici dar și cei mai aprigi susținători.

Fiți lideri și din momentul în care ați identificat cu precizie obiectivele de afaceri pe care doriți să le atingeți acordați-vă oportunitatea de a profita de tehnologia pusă la îndemână de societatea contempornă și produceți cât de multe relații puteți, amintiți-vă teoria celor șase grade de separare a lui F. Karinthy. Teoria lui Frigyes spune că fiecare dintre noi e la cel mult șase pași (6 cunoștințe/relații) depărtare de oricine altcineva de pe planetă, astfel că zicala cu prietenul unui prieten poate fi pusă în practică pentru a pune în legătură oricare două persoane aflate oriunde din lume(wikipedia.org).

Alăturați-vă rețelelor de oameni de afaceri deoarece oamenilor de succes le place să se pună în contact unii cu alții fapt care le aduce și mai mult succes prin lărgirea ariei de relații (Linkedin.com este rețeaua socială a oamenilor de profesie pe care o prefer dintre toate). Căutați oameni care se identifică intereselor voastre de afaceri și intrați în conversații cu aceștia, cunoașteți-i și permiteți-le să vă cunoască la rândul lor.

Discutați despre oportunități de afaceri în care le puteți fi de folos și în care ei vă pot ajuta pe voi de asemenea. Facebook.com a devenit o adevărată rețea în care puteți găsi afaceri și oameni de afaceri cu care și prin intermediul cărora să încheiați afaceri de succes.

Fiecare dintre aceste rețele vă pot pune la dispoziți unelte pe care le puteți utiliza în avantajul vostru pentru a vă mișca „afacerea de acasă” tot înainte.

Oracolul din Delphi spune încă ”cunoașteți-vă pe voi înșivă.

Warren Bennis duce conceptul și mai departe, „până veți ajunge să vă cunoașteți cu adevărat slăbiciunile și punctele tari, până veți ști ce vreți să faceți și motivul pentru care doriți să faceți acel lucru, nu veți reuși decât o atingere foarte superficială a ceea ce doriți să realizați”.

Înainte de toate, atunci când conduceți ”afaceri de acasă”, oferiți calitate clienților voștrii. Știu, este valabil în orice fel de afacere, dar cu atât mai mult în acest tip de afacere.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Munca de acasă Posted on: 3 February 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania