NU POȚI, sau mai bine, POȚI

Salut!

Schimbarea atitudinii este importantă în vederea îmbunătățirii vieții, din nefericire un mare procent din populație este prinsă în rutine, mulți se regăsesc incapabili să își schimbe atitudinile nefaste.

”Dacă nu îți place ce se întâmplă în viața ta, schimbă lucrurile, răzgândește-te.”, (Parafrază proprie).

Dalai Lama

Evenimentele care au loc în viața oamenilor, le afectează sau le sporește nivelul de satisfacție. Felul în care aceștia se simt influențați de acestea și felul în care acționează în viața de zi cu zi, le poate modifica personalitatea.

Ceea ce se întâmplă este că, oamenilor la este teamă să se schimbe cu privire la modul de abordare a problemelor și situațiilor care li se întâmplă.

Majoritatea oamenilor se agață de moduri de gândire nefaste, în așa măsură, că atunci când acestea intră în impact cu evenimentele de viață, se găsesc incapabili să se schimbe.

”Oamenii nu se schimbă!”, e ceea ce auzim tot mai des, cu toate astea, oamenii se schimbă în fiecare zi. Relații vechi și noi se fac și se desfac zi de zi. Omul e un animal ipocrit!

În realitate, există două moduri de gândire în lumea asta. Prima se bazează pe NU POT iar a doua pe POT.

Oamenii (toți oamenii), au puterea de a hotărâ cu privire la viața lor, cu toate acestea, un procent mare dintre aceștia, se tem de schimbare și se complace în situații nesatisfăcătoare.

Ei aleg modul de gândire”NU POT”, mulțumindu-se cu puțin dar, mai sunt și ceilalți, cei care aleg ”POT”,  ei pot realiza tot ce își propun.

Aceștia din urmă sunt conștienți că ei sunt stăpânii propriei lor persoane și că deasupra lor e doar Dumnezeu.

Este important să ne dăm seama că în ceea ce ne privește, suntem singurii care putem decide și care putem face schimbări care să poată să producă rezultatele pe care le așteptăm.

Timpul este cea mai importantă resursă pe care o avem, îl putem irosi în idei care îl slăvesc pe NU POT sau îl putem folosi în mod pozitiv asumându-ne un POT.

Pentru a începe ziua cu bine, oamenii ar putea să își repete, în fiecare dimineață, imediat după ce se ridică de pe pat, ”EU POT, ASTĂZI ÎMI DUC LA ÎNDEPLINIRE TOT CEEA CE MI-AM PROPUS!”. Este un fel de mantră, sigur, cu mai multe cuvinte dar ideea e aceeași. În felul acesta, încrederea în propria lor persoană, poate crește.

Ideea este că, oricând putem schimba un ”NU POT!” într-un ”POT!” începând să punem accentul pe acțiune mai degrabă decât pe inacțiune. Oamenii au de ales între a-și realiza visurile și a privi la alți cum alții își realizează visurile. Este atât de simplu, nimeni nu ne va îndeplini visurile în locul nostru.

O schimbare de atitudine, doar de atât este nevoie și de încredere în Dumnezeu care întotdeauna ne este aproape și ne susține.

Este important să ne cunoaștem pe noi înșine iar dacă sunt lucruri care ne pot împiedica să ne atingem visurile să luăm atitudine și să le schimbăm.

Oricine se poate schimba cu motivația adecvată, toată lumea vrea să fie fericită.

Îmi amintesc de filmul ”Înapoi în Viitor”, în care George McFly, era bătaia de joca tuturor și nimic din ce își propunea nu-i ieșea, pentru că își spunea tot timpul ”NU POT”, începând fiecare afirmație privitoare la sine, cu o negație (NU) însă, în finalul filmului când are loc o schimbare de atitudine și își înfruntă dușmanul, acesta reușește să își schimbe practic, întreg viitorul, devenind un om de succes.

Este mai ușor să spunem ”nu pot” dar este mai util sa spunem ”pot”.

Succes!

Etichete: , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 5 April 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania