Salut!
Se pare că era tehnologiei și a informației nu se dezice..
Pentru că tot am vorbit în articolul precedent despre mama mea, menționez acum faptul că ea a lucrat la o fabrică de mobilă în orașul meu natal Giurgiu și eram extrem de mândru când la școală, profesoarele mă rugau să o rog pe mama să le facă și lor indicatoare pentru clasă, indicatoare cu, care desigur mi-o și luam ulterior.
Ca atare, întotdeauna am avut o fascinație pentru lemn și pentru modelarea acestuia.
De exemplu, de curând am vizionat un filmuleț pe youtube despre transformarea unui laptop vechi întru Desktop PC pentru redare media prin demontarea laptopului și crearea unei carcase din lemn cu un design fabulos de simplu și frumos de asemenea.
Ideea mea este ca în loc de placaj sau pal pentru cutie să folosesc stejar brut, care va trebui finisat și transformat într-o cutie cu un design personalizat și elegant.
Stejarul a fost utilizat încă din antichitate în diverse scopuri, de la scaune, mese, uși și mobilă la treptele scărilor și la cutii de bijuterii. Se spune că Însuși Isus ar fi fost tâmplar, așa că fără îndoială că a lucrat cu stejar. Așadar, stejarul este lemnul meu favorit și din acest motiv. Este așa în primul rând pentru că este foarte rezistent iar PC-ul meu personalizat trebuie să fie de asemenea rezistent.
Planul este să folosesc lemn de stejar brut adică direct din trunchi de copac. Este timpul când mă aprovizionez cu lemne pentru iarnă (locuiesc la casă) iar dacă voi păți ca anul trecut, fără îndoială că furnizorul meu mă va surprinde cu un butuc de stejar de toată frumusețea pe care în loc să angajez pe cineva să îl spargă să îl pot pune în foc, mai bine îl feliez cu fierăstrăul electric și îl folosesc la proiectul meu. În felul acesta voi putea crea partea de lemn a carcasei conform instrucțiunilor din filmuleț.
Problema
Acum, felierea buturugii de stejar în bucăți ce pot fi prelucrate cu ușurință, este un proces destul de dificil dar, partea cu adevărat dificilă vine după aceea. Ajustarea și aducerea lemnului la stadiul de placă pentru a putea fi folosit la carcasă.
Ceea ce am în gând este să las coaja buturugii la locul ei, pentru că din punct de vedere estetic ar arăta revoluționar dar, partea interioară va trebui ajustată și pot face asta doar cu ajutorul unei rindele de calitate.
Am căutat pe internet și am și găsit.
Tehnicbazar
După cum spuneam, era tehnologiei și a informației..
În ziua de azi, rindelele sunt electrice și pot fi utilizate în siguranță și eficient chiar și casnic..
La Tehnicbazar am găsit o gamă întreagă de rindele dar, cea pe care o aleg este aceasta:
Rindeaua aleasă de mine este suficient de puternică pentru a tăia în stejar iar prețul este extrem de acceptabil. Pe lângă aceste atuuri, rindeaua în cauză este ușor de folosit pentru a putea fi utilizată atât de tâmplari cu experiență cât și de amatori în lucru cu lemnul, ca mine.
În felul acesta, noul meu PC personalizat va prinde viață.
Tehnicbazar.ro este o altă afacere românească care își desfășoară cu succes activitatea în mediul economic românesc. Aceasta este un distribuitor de succes în domeniul sculelor electrice, după cum se recomandă chiar aceasta. Producători precum Bosch, Makita, Stihl, Ruris, Metabo, AGT, Media Line, Skill, Unior-Tepid sunt comercializați și prin intermediul Tehnicbazar.ro. Site-ul permite inclusiv plata online cu cardul, ceea ce mă scutește de o deplasare la magazin.
Rindele de la Tehnicbazar
Recomand pe această cale www.tehnobazar.ro.
Succes!
Spune-mi ce crezi...