Noțiuni elementare despre leadership

 

Isus, cel mai mare lider

 

Leadership, un cuvânt împrumutat de limba română de curând din limba engleză. Conducere sau îndeletnicirea de a conduce, poate fi tradus și implicit înțeles dar dincolo de asta cuvântul ”leadership” poate îngloba un complex de semnificații precum management, directorat.

S-a scris mult pe teme de leadership, reguli aplicate în leadership, sfaturi, stiluri de leadership și biografii ale unor lideri plini de har. Mulți dintre noi, mai mult sau mai puțin instruiți cu privire la acest concept (leadership) reușesc cu greu să cuprindă esența conceptului de leadership.

Stiluri de lideri

Cu siguranță în decursul vieții vom întâlni și chiar recunoaște fiecare dintre noi diferite tipuri de lideri.

Liderul formal

Facem referire la un lider formal atunci când ne referim la o persoană aleasă într-o poziție cheie, parlamentarii fiind exemplul cel mai elocvent, președintele țării fiind un alt exemplu.

Liderul informal

Acesta este acea persoană spre care privim cu reverență și respect ingenue. Experiența câștigată în timp, a dat roade sub formă de înțelepciune în acesta. Printre aceștia îi putem enumera pe bunicii noștrii sau pe bătrânii satului. Dincolo de aceasta liderul informal poate fi reprezentat și de persoane care au adus o contribuție semnificativă într-un anumit domeniu, Stephen Hawking (lider în fizică teoretică, teoretician în fizica universului și cel mai renumit cosmolog al acestor timpuri) este unul dintre acești lideri și totodată fizicianul pe care îl prefer înainte de toți ceilalți, Leonardo da Vinci este unul dintre cei mai recunoscuți lideri în domeniul artei, este cu siguranță cel mai influent pictor renascentist.

Atât liderul formal cât și cel informal practică o combinație de stiluri de leadership.

Fie că luăm în considerare doar 3 stiluri de bază, autoritar, participativ și delegativ fie că optăm pentru 4 stiluri de leadership, exploatativ autoritativ, binevoitor autoritar, consultativ și participativ sau că ne gândim la cele șase stiluri de leadership emoțional ale lui Goleman, stilul vizionar, sfătuitor, colegial, democratic, promotor și dominator acestea pot fi studiate și asimilate.

Există fără îndoială persoane care posedă calități de conducere înnăscute dar acestea de multe ori, în lipsa unui mediu propice se pot afla în imposibilitatea de a-și atinge întregul potențial.

Puteți acumula informații despre leadership și puteți căpăta abilități în acest domeniu prin participarea la seminarii, sesiuni de lucru (workshop-uri) și conferințe pe teme de leadership. Interacțiunea cu oamenii zi de zi oferă posibilitatea punerii în practică a teoriilor de leadership. Împreună, studiul formal și informal pot ajuta la deprinderea de atitudini, la câștigarea de perspicacitate în leadership în felul acesta promovând un ciclu de învățare în domeniu.

Leadership înseamnă un proces continuu de învățare și practică a teoriilor de leadership dar și de îmbunătățire și simplificare a acestuia.

Voi și leadership-ul

Cel mai bun mod de a vă dezvolta abilitățile de lideri este de a le aplica în propria voastră viață.

Un lider își dezvoltă aria de acțiune atât în cadrul familial și cel al celor apropiați cât și sau mai ales la locul de muncă, în domeniul în care activează. Caracteristic pentru un lider este felul în care acesta își gestionează responsabilitățile personale dar și felul în care I se adresează unei persoane necunoscute. Aristotel spune, noi suntem ceea ce facem în mod repetat, în acest fel acțiunile pe care le întreprindem în mod repetat devin obiceiuri (v. Abilități). Obiceiurile ne formează caracterul.

Leadership-ul nu aparține unei singure persoane, ci mai degrabă o responsabilitate împărțită în cadrul membrilor unei echipe. Liderul aparține grupului și nu invers. În cadrul echipei fiecare membru are sarcini de îndeplinit.

Pozițiilor de leadership formal li se adaugă numai responsabilități, fără privilegii, în afara responsabilităților survenite din statutul de membru al echipei.

Leadership-ul eficient necesită implicarea colectivă (colectiv nu e un cuvânt comunist) a membrilor lui. Începând ca simpli membri ai grupului, indivizii, membrii simpli și lideri trebuie să conlucreze către formarea unei echipe eficiente. Aici acțiunea socială între aceștia joacă un rol important în leadership.

Pentru a putea lucra împreună membrii unei echipe în curs de dezvoltare trebuie să aibe încredere unul în celălalt. Doar atunci când există respect reciproc între aceștia este posibilă o creștere a încrederii.

Indiferent de stilul de lider de care sunteți atrași este recomandat să vă dezvoltați abilitatea de a vă pregăti permanent.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 9 November 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania