Noi și vechi strategii de combatere a temerilor

Personal_Development_300

Despre frică am mai vorbit dar ca antreprenori, cu toții la un momentdat va trebui să ne înfruntăm temerile. Fie că e vorba de temeri personale sau de afaceri, acestea ne pot afecta în mod negativ productivitatea.

De aceea cred că e bine să vorbim despre câteva strategii care ne vor ajuta să depășim cu succes aceste dificultăți.

Consecințele fricii

Frica este unul din cele mai mari obstacole în calea fericirii oamenilor. Ea este de asemenea un zid în calea oamenilor de a se realiza ca antreprenori.

În primul rând este nevoie să ne recunoaștem aceste frici pentru că, chiar dacă le negăm acestea vor continua să își facă simțită prezența tot mai des în viața noastră. Deci e inutil să le negăm, în plus recunoscându-le, ne oferim ocazia de a le rezolva.

Concentrare pe obiectiv

Frica a cea care spune ”NU”, este cea care vă neagă șansele în ciuda existenței evidente a acestora. Pentru a vă depăși tendința de a vă nega propriile posibilități este bine să vă gândiți la ceea ce vreți să realizați. Este o idee bună să vă imaginați că ați obținut ceea ce vă doriți (nu, nu este vorba de iluzii), este vorba de implicare pasională, este vorba de o focusare pe obiectiv cu determinare și conștiinciozitate (ne creăm singuri realitatea, primim ceea ce cerem și în general suntem creațiile modului nostru de gândire).

Optimismul pus în practică

O altă tehnică este ca atunci când vă dați seama că începeți să gândiți negativ cu privire la propria persoană să vă schimbați automat atitudinea din ”EU NU POT/EI NU SUNT/EU NU.. atitudine care vă spune că veți eșua și care vă încruntă chipul” într-una destinsă, relaxată, plină de veselie și optimism, cu alte cuvinte glumiți cu voi înșivă, râdeți de ideea că vă negați propriile capacități.

Ajutor și susținere reală

Cu toții avem prieteni, mai ales în ziua de azi când oricine poate fi prieten cu oricine chiar dacă distanța este considerabilă între unul și celălalt.

Dacă sunteți antreprenori și vă petreceți timpul în mediile de afaceri, cu siguranță că aveți deja cunoștințe și prieteni care vă pot ajuta, a știi că ai pe cine să te bazezi la nevoie îți mărește încrederea în mod automat. Rudele pot reprezenta și ele un suport în acest sens.

Ceea ce este absolut necesar să evitați să faceți este să mergeți să căutați ajutor la oameni care se îndoiesc de voi și care au idei negative ei înșiși, idei pe care le împărtășesc și altora. Aceștia nu vă pot ajuta în nici un fel.

Continuați să studiați, să învățați și să vă dezvoltați pe plan personal permanent. Achiziționați cărți care vă pot ajuta să creșteți și să vă extindeți cunoștințele.

Acțiunea care îndepărtează fruca

Treceți la acțiune deoarece chiar și un pas mic înainte vă poate spulbera temerile și vă pot reda încrederea pentru succes. Este esențial să aveți în vedere rezultatl final, veți obține ceea ce vreți. Cum?

Vizualizați rezultatul în mintea voastră și stabiliți-vă obiectivele sub forma unor acțiuni concrete.

De exemplu, în loc de ”vreau să câștig 10.000 de euro luna asta”, spuneți ”voi face asta și voi proceda în felul ăsta iar la sfârșitul acestei luni voi avea 10.00 de euro.

Indiferent de ce temeri ați avea, nu renunțați să deveniți și să vă pregătiți să deveniți ceea ce vă doriți să fiți.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 26 March 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania