Nișa și alegerea acesteia

1
Nuanțe în ceea ce privește nișa de piață

Alegerea nișei este probabil una dintre cele mai importante alegeri pe care le veți face cu privire la afacerea voastră.

În mod cert aceasta poate face diferența dintre succes și eșec deoarece dacă veți alege o nișă prea mică vă puteți trezi că vă zbateți să câștigați bani neavând cui să vindeți, în timp ce dacă alegeți o nișă care e prea mare atunci v-ați putea trezi cu prea mulți competitori.

Ce este o nișă

O nișă este în mod esențial subiectul afacerii voastre. Când alegeți o nișă de fapt alegeți ce anume va vinde afacerea voastră.

De aceea este foarte important să cunoașteți ce anume doriți să facă afacerea voastră.

Asigurați-vă că nu vă veți irosi eforturile într-o afacere care nu vă place. Este bine să înțelegeți că afacerea voastră vă va ocupa timpul și vă va determina deciziile și în viața de zi cu zi. De aceea este un lucru înțelept să fiți pasionați sau cel puțin să vă placă operațiunile comerciale pe care afacerea voastră le desfățoară. Chiar dacă aceasta se rezumă doar la existența unui blog sau website prin intermediul căruia vindeți sau promovați ceva.

Alegerea nișei

Înainte de a alege o nișă va trebui să vă decideți asupra modalității în care afacerea poate câștiga bani.

De exemplu dacă blog-ul sau afacerea se bazează pe produsele sau serviciile proprii pentru a cumula venituri sau dacă aceasta activează ca afiliat al altora unde vă decideți să vindeți produsele altora.

Este foarte important să cunoașteți cu ce anume se va ocupă afacerea voastră chiar înainte ca aceasta să prindă aripi și să vă transforme în multimiliardar.

Acest lucru este valabil ca o regulă generală dar cu aplicabilitate în special la afacerea voastră online deoarece spre exemplu puteți face mulți bani pe Adsense în nișe mari precum sănătate, imobiliare, bancare..

Ceea ce trebuie să știți este că anumite nișe sunt mai potrivite pentru anummite website-uri.

Stiu, logic poți vinde orice fel de produs sau de serviciu pe orice fel de website însă recomandat este să nișați afacerea și în acest mod să o conduceți pentru că altfel este posibil să pierdeți controlul, pierdeți public, pierdeți clienți și în definitiv pierdeți bani.

Lucru de care trebuie să fiți conștienți este că afacerile bazate pe Adsense necesită lucru intens și conținut mult și de calitate.

Pare ușor dar dacă nu vă pricepeți la scris sau sunteți prea ocupați evitați Adsense.

Lucrul pe Adsense în nișe foarte mari precum cele enumerate mai sus vă poate aduce foarte mulți bani dar este bine să cunoașteți că, concurența este foarte mare de asemenea iar rezultatele în motoarele de căutare vor fi dificil de obținut.

Același lucru este valabil pentru nișele mici sau foarte mici din cauză că, câștigul per click este atât de mic încât cu greu veți putea obține venituri satisfăcătoare.

În nișele mici este recomandabil să aveți propriile voastre produse sau servicii pe care să le comercializați altfel mergeți ca afiliați. Costurile mici per click în Adsense recomandă să vindeți produsele voastre sau ale altora.
Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Bani,Startup de bază Posted on: 23 April 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania