Negativ vs Pozitiv

Salut!!

În articolul anterior am amintit un pic despre atitudinea mentală pozitivă. Ceea ce am vrut să spun de fapt este că cu toții avem parte de suișuri și coborâșuri în viață și după părerea mea, un extraordinar efect asupra noastră îl are modul în care noi ne raportăm la acestea.

Gândind îmi creez propria realitate”, ar fi o mantră pe care v-aș face-o cadou.

Știu, nu toți ne-am născut egali, egali din punct de vedere financiar, egali din punct de vedere al situației familiale, ba mai mult de atât, unii s-au născut chiar cu deficiențe dar, cu toții putem să facem ceva pentru a ne îmbunătății situația.

În afaceri, modul în care gândim face toată diferența iar felul în care simțim și credem poate determina întreg cursul lucrurilor.

Ceea ce credem este foarte greu de schimbat, mă refer aici la credințe și idei înfipte direct în conștiința noastră. Cunosc pe cineva care are o serie lungă de prejudecăți cărora își supune întreaga viață și care o fac o persoană foarte nefericită.

Dintre aceste idei preconcepute am să enumăr câteva care fac viața grea:

– NU POT – este tata și mama oricărei vieți ratate, toți cei care se plâng de obicei, negativiștii, de aici încep, este prima expresie pe care o învață.

Nu sunt potrivit pentru asta/nu e de mine/nu mă pricep – aceasta este următoarea expresie pe care cei mai mulți o acceptă ca adevăr fără a încerca măcar să o conteste în vre-un fel. E o greșeală imensă, după părerea mea, inteligența se dezvoltă pe tot parcursul vieți dacă ne ocupăm de ea. Educația continuă este doar o modalitate prin care puteți face asta.

Sunt prea prost – aceasta se înscrie în linia celor de mai sus – și poate fi combătută ca atare.

După cum observați toate încep cu o negație și în asta constă însăși problema, în formularea expresiei. Orice afirmație care începe cu o negație, este o afirmație care dărâmă spiritul, pe ea nu poți să clădești nimic și din acest motiv este inutilă.

Ce mai putem face pentru a ne crea un mod de gândire pozitiv?

1. Scoateți anumite cuvinte și expresii din vocabularul vostru. Cuvinte negative în principal și expresii care au sens negativ. În locul acestora formulați expresii cu sens pozitiv. Schimbându-vă modul de gândire de pe negativ pe pozitiv veți deschide ușile tuturor posibilităților să intre în viața voastră.

2. Evitați pe cât posibil persoanele negative. Procedând în felul acesta veți evita să vă lăsați trași în mrejele plângerii de sine și vă veți păstra respectul față de propria persoană.

3. Evitați să vă plângeți. Evitând să vă plângeți și mizând pe formulări pozitive veți obține dreptul la speranță iar aceasta vă va ajuta să mergeți înainte.

Notă:

Țineți cont de faptul că negativitatea este doar un obicei căpătat pe parcursul vieții și îl puteți înlocui cu unul bun.

Antreprenorii cunosc foarte bine aceste realități și de aceea am amintit de ei mai sus, aceștia abordează totul cu seriozitate și își cultivă obiceiuri pozitive în mod permanent. Așadar, dacă vă veți dezvolta obiceiuri pozitive, în mod sigur le veți elimina pe cele negative.

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală,Dezvoltarea afacerii Posted on: 1 February 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania