Majoritatea oamenilor sunt reticenți în privința schimbărilor, mai ales atunci când lucrurile par să meargă bine. De ce să o repari, dacă nu e stricată, da?!
Schimbarea este de fapt o putere ascunsă ”primei vederi”.
Oamenii se prind în obiceiuri care odată acceptate, devin rutină și de aceea unora le este atât de greu să ia în considerare schimbarea și să se adapteze ei.
Schimbarea este cel mai natural și mai sigur lucru de pe pământ. Doar Dumnezeu este etern și de neschimbat!
Fenomenul este paradoxal, cei mai mulți dintre noi știm că schimbarea ne poate face bine și chiar putem cade de acord cu acceptarea ei dar nu o facem deoarece știm că n-ar provoca un disconfort pe termen scurt, acum și pentru noi asta e ceea ce contează, nu?, Carpe Diem, că astea-s vremurile, pe repede înainte.
Pentru a putea accepta și a ne adapta mai ușor la schimbări, este important să înțelegem un proverb românesc vehiculat la un momentdat de fiecare dintre noi, ”roata se întoarce”, nimic nu rămâne la fel, ”what goes up must come down”, spune englezul și mai drastic.
Defapt, schimbarea nu trebuie neapărat să fie plină de pesimism, aici ne putem uita un pic la iubire, cât de natural vine, cât de ușor și de plăcut este când ne îndrăgostim și cu toate astea, aceasta aduce o schimbare cu totul dramatică în viața noastră.
Ok, dar cu despărțirea ce facem?
Într-un fel sau altul, despărțirea se întâmplă mai devreme sau mai târziu dar, întrebarea mai importantă pe care trebuie să ne-o punem este următoarea:
– Chiar vrem să ne agățăm de o iubire care moare încet încet sau care a murit deja?
– Este mai bine să fim nostalgici sau să alegem un nou început?
Schimbarea poate produce efecte dramatice în viața noastră dar, contează cum privim noua stare de fapt rezultată.
Relațiile nocive ca și obiceiurile dăunătoare trebuiesc înlăturate.
Procesul acesta poate aduce o revigorare în viața noastră și ne poate duce la ceea ce căutăm în realitate.
Necesitatea schimbării
Faptul că ne lipsește o atitudine mentală potrivită, ne împiedică să ne transformăm viața în bine, pentru că o atitudine de acest gen produce schimbări nu numai în interiorul nostru, făcându-ne mai fericiți dar și în afara noastră, determinând schimbări care ne pot îmbunătăți pe mai departe viața.
Schimbarea atitudinii
Adoptarea unei atitudini mentale pozitive cu privire la schimbare este primul pas. Prin asta afirmăm o înlăturare a gândurilor negative care aduc după ele teama, în speță frica de schimbare.
Putem face asta înlocuind gândurile negative cu gânduri pozitive. Henry Ford spunea:
– Fie că gândim că reușim, fie că ne temem că nu, avem dreptate.
La fel spun și eu, suntem rodul gândurilor noastre, drumul spre experiență începe cu un singur gând. O idee excelentă este să ne umplem mintea cu gânduri pozitive.
În felul acesta, vom ajunge la dezvoltarea unei mentalități bazate pe ”eu pot” și nu pe ”nu pot”. Este mai ușor să accepți și să te adaptezi la schimbare având un zâmbet pe buze.
Schimbarea e bună, atâta timp cât ne ajută să ne dezvoltăm!
Alungați teama de schimbare pentru că e spre binele vostru.
Succes!
Spune-mi ce crezi...