Nașterea unei idei și a unei oportunități

Unknown

Salut!

În articolul precedent an vorbit un pic despre cum anume este bine să procedați atunci când nu vă simțiți confortabil cu și la locul vostru de muncă. No serios, vă place cum vă câștigați ”pâinea de zi cu zi”, măcar știți? Există prea multă lume căreia îi displace modul în care își câștigă existența dar știți ce?!, e alegerea lor..

În ciuda acestui principiu pe care îmi doresc să îl respect, țin să le spun acelora care se află în situația de mai sus că există atât de multe lucruri pe care le-ar putea face în cazul în care și-ar face timp să cerceteze noi idei.

Ceea ce cred eu este că atunci când duceți lipsă de inspirație poate fi o idee bună să priviți în jur și să vă întrebați dacă, cumva o afacere proprie v-ar pune mai în valoare abilitățile. Acum, indiferent dacă deja aveți o afacere sau un loc de muncă bine plătit, fiți siguri că undeva acolo există o oportunitate mai mare care v-ar avantaja mai mult.

Ceea ce trebuie să faceți este să rămâneți permanent atenți și deschiși că nu știți de unde sare iepurele.

De multe ori ceva neașteptat se întâmplă iar noi vedem limpede, o fereastră se deschide și un chip ne zâmbește suav. În momentul acela o idee ne încolțește în minte și pe măsură ce clipele se scurg această idee prinde contur și deodată ne aflăm în prezența unei idei geniale de afaceri. Da, știm cu toții care sunt de obicei componentele unei afaceri de succes pe lângă ideea în sine, locația, publicitatea, bugetul, antreprenorul etc.

Acesta este modul ideal de naștere a unei idei care va să se dovedească a fi genială, e interesant totuși faptul că există rare astfel de oportunități de reală inspirație.

Multe din oportunitățile de afaceri se nasc de asemenea din lucruri care nu au văzut o dezvoltare prea mare încă (iar aici plaja e prea mare ca să menționez doar un singur exemplu; domeniul aeronautic; agricultural; social etc). Potențialul de creștere a unei idei este foarte important pentru succesul afacerii. Pot spune cu certitudine că fondatorul Facebook nu avea nici o idee despre magnitudinea impactului pe care avea să îl aibe acel simplu site asupra lumii în general.

Cele mai multe idei de afaceri însă se nasc din nevoia oamenilor de rezolvare a problemelor pe care aceștia le au. Poate că de acolo ar trebui să începeți, anume prin a căuta care sunt problemele cu, care oamenii se confruntă în general pentru ca mai apoi să încercați să le oferiți soluții.

Un instrument foarte util de cercetare și de testare a fezabilității unei idei de afaceri este internetul. Puteți căuta lucruri care vă interesează personal și să acționați cu pasiune în sensul acesta sau puteți căuta idei de afaceri în care alții au eșuat (nu contează motivul) cărora să le acordați voi o șansă. Este o chestiune de voință dacă o afacere eșuează sau se bucură de succes. Îmi place să cred că nu există eșec în nimic iar în afaceri cu atât mai puțin, există doar șansa unei noi experiențe și o nouă șansă în care putem învăța.

Am o singură regulă însă, rămân întotdeauna fidel pasiunilor mele și lucrurilor care îmi plac. Sigur, există experimente și lucruri noi pe care le încerc, dar după cum am spus, învăț din acestea și rămân cu experiența.

Aveți la îndemână o mare de oportunități așadar alegeți-le pe acelea care vă sunt cel mai pe plac.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Idei de afaceri Posted on: 10 June 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania