Mituri și comentarii

În articolul de azi vom continua discuția începută în articolul trecut despre ”mituri înaintea începerii unei afaceri și în timpul acesteia”

Unul din cele mai populare mituri este acela care spune că pentru a începe o afacere este nevoie să ai o idee originală.

De obicei afacerile se construiesc în jurul unei idei centrale cu de cele mai multe ori singura diferență între acestea fiind distribuția sau modul de livrare. Dacă ar fi fost adevărat acest mit atunci francizele nu ar fi existat. Afaceri ca McDonald’s, KFC sau NEW HORIZONS (franciză românească în domeniul de training IT).

Efectiv puteți construi o afacere pe baza ideii altora cu excepția unor mici diferențe. Sigur că există mulți ”guriști” care vă vor spune că astfel de afaceri au mai fost făcute dar nu vă lăsați influențați de aceștia deoarece depinde de voi să vă creați afacerea și nu de lucruri de acest gen pentru că dacă a mai fost făcută o afacere și a avut succes acesta nu poate însemna decât că este posibil să reușiți și voi.

Veți fi propriul șef.

Din punctul de vedere al luării deciziilor acest lucru este cât se poate de adevărat răspunderea revenindu-vă vouă dar, trebuie să știți că pentru a avea succes orice afacere trebuie să țină cont de vocea publicului căruia I se adresează așadar și acesta este doar un mit deoarece singurul șef al afacerii voastre este clientul. Clientul este cea mai importantă componentă a afacerii voastre.

Aveți nevoie de o mulțime de bani pentru a porni o afacere.

Depinde de afacerea pe care o abordați deoarece unele afaceri chiar au nevoie de un capital de startup semnificativ. Există însă domenii de afaceri în care puteți intra fără a fi imperios necesar să investiți prea mulți bani. Afacerile care au un capital mic (afaceri mici) implică trei lucruri pe care probabil le aveți deja. Aceste trei lucruri sunt gândirea voastră, cunoștințele voastre și timpul pe care le aveți și desigur le puteți pune la lucru.

Afacerile în domeniul serviciilor de exemplu unde afacerea voastră are la bază vânzarea expertizei proprii cum ar fi furnizarea de consultanță.

Puteți face doar ce doriți.

Mit dovedit deasemenea fals. Oricât de dedicați succesului afacerii voastre ați fi nu vă veți putea ocupa de toate sarcinile implicate în aceasta dar nici nu puteți neglija aceste sarcini. Cu toții avem domenii în care ne pricepem și abilități care formează de obicei baza afacerii voastre și tocmai de aceea este bine să vă ocupați cu acele lucruri la care vă pricepeți.

Multe din aceste mituri în mituri probabil că sunt privite ca fiind de bun augur dar în cele este bine ca acestea să fie privite ca, ceea ce sunt adică comentarii venite din partea unora care nu știu despre ce vorbesc.

În caz că am uitat să menționez unele dintre miturile care bântuie prin mintea celor ce doresc să înceapă o afacere iar voi aveți cunoștință despre acestea vă rog să nu vă sfiiți să le puneți în discuție. Promit să vă menționez numele și să vă mulțumesc personal în articolele viitoare.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Startup de bază Posted on: 23 May 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania