Metode de îmbunătățire a percepției vizuale

Este cert că autismul afectează copii în mod diferit iar asta face ca tratamentul adecvat unui copil autist să nu fie tocmai potrivit unui altuia.

Un anume lucru însă afectează mulți dintre copiii cu tulburări din spectrul autismului și anume problemele în ceea ce privește percepția vizuală.

Există totuși metode standard prin intermediul cărora copilul își poate îmbunătăți percepția vizuală și astfel copilul își poate dezvolta abilitatea de a vedea lumea mai clar favorizându-și în acest potențialul de învățare și de înțelegere.

În principal copiii autiști au probleme cu o suprasarcină și o distorsionare a simțurilor.

Acestea sunt doar câteva din problemele cu care mulți dintre oamenii care nu suferă de TSA se confruntă de asemenea acest lucru creând oportunitatea apariției de opțiuni de rezolvare a acestor probleme.

Autiștii se găsesc de cele mai multe ori în situația de a se închide în ei înșiși din cauza faptului că nu pot face față avalanșei de stimuli senzoriali care apar ca urmare a percepției luminii, contrastului, tiparelor, formelor și culorilor lumii.

De aceea se crede că această stare este uneori o moștenire genetică amplificată de autism, așadar în cazul în care părinții au probleme de percepție vizuală există posibilitatea ca și copiii să necesite ajutor în sensul acesta.

O metodă de tratament a percepției vizuale este aceea care presupune utilizarea culorilor pentru a crea o lume mai armonioasă. O altă metodă este utilizarea de filtre pentru ameliorarea vederii. Această metodă poate ajutacopilul la citit inclusiv.

De asemenea există ochelari speciali cu lentile colorate ce pot fi foarte eficienți în rezolvarea acestei probleme.

Desigur, nu fiecare copil va răspunde în același mod fiecărei culori, de aceea prin încercare și excludere a ceea ce nu funcționează se poate găsi culoarea care poate bloca ceea ce produce discomfort copilului. Utilizarea becurilor colorate poate de asemenea fi în beneficiul celor ce suferă de autism.

Integrarea socială este și ea o problemă care poate fi rezolvată utilizând metoda becurilor colorate de mai sus. Învățarea, profunzimea percepției și starea de bine pot și ele să fie ajutate de această metodă. Culorile pot ajuta copilul în determinarea  distanței față de un obiect sau de o altă persoană în felul acesta lumea pronunțându-și o dimensiune tri-dimensională favorizând profunzimea percepției.

Integrarea socială se îmbunătățește datorită faptului că, copilul va simți cât de bine îi este într-o lume mai calmă ceea ce va ajuta la o interpretare mai clară a expresiilor faciale ale celorlalți. Culorile pot face posibilă învățarea, mai cu seamă cititul, și per total, copilul se va simți mai bine pentru că se vor reduce durerile de cap ți amețeala.

Acestea sunt doar câteva metode de îmbunătățire a vieții coăiilor ce suferă de tulburări din spectrul autismului.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: General,Uncategorized Posted on: 22 July 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania