Salut! Voi începe subiectul articolului de azi cu o întrebare, și anume:
– V-ați simțit vre-un moment insultați de trendul pe care rulează lumea în societatea actuală?
Pentru că eu, vă spun, am vizionat ieri emisiunea aceea de pe B1TV, Condamnații, în care protagonistul interviului (un pușcăiaș), găsise calea credinței și vorbea despre cum vede lumea acum, după ce L-a descoperit pe Dumnezeu. Acesta, în vârstă de vreo 30-35 ani, povestea cum plăcerile și goana după bani l-au adus acolo, el fiind condamnat pentru trafic de carne vie (da, știu, oribil!). Omul spunea cum credința I-a schimbat perspectiva în care vedea lumea și cum lucrurile esențiale scapă vederii tinerilor în special și oamenilor în general în ziua de azi.
Puteți viziona emisiunea aici:
http://inregistrari.b1.ro/view-condamnații-77.html
Asta mi-a insuflat subiectul de azi.
Personal, simt un fel de frustrare generată de faptul că mulți îmi reproșează că nu ies și că prefer să stau în casă să citesc, să scriu sau să lucrez la ceva semnificativ în loc să ies, la plimbărică, la distracție și alte alea..
De multe ori mă văd în situația de a refuza orice fel de angajament din cauza temerii că n-ar fi cel mai bun lucru de făcut, eu știind cu siguranță că aș putea duce la îndeplinire cam tot ce mi-aș propune.
Apropiații îmi spun că ar trebui să mă dedic unui singur lucru decât să explorez cu ardoare așa cum fac acum, toate abilitățile și interesele pe care mi le manifest. Pentru că în viziunea multora ceea ce fac eu e pierdere de timp.
V-ați aflat vreodată în vre-una din aceste ipostaze, v-ați simțit așa în vre-un moment?
Sunt sigur că mulți au simțit acest sentiment de goliciune care vă indică permanent lipsa a ceva ce nu știți sau care trebuie dus la îndeplinire.
Personal, sunt o persoană obsesiv compulsivă și ca atare trebuie să fac tot timpul ceva dar dacă și voi vă simțiți precum în descrierea de mai sus, ar trebui să vă bucurați deoarece ca și mine dealtfel cel mai probabil sunteți persoane pline de creativitate, așa-numite Genii Creative.
Astfel de persoane sunt acele persoane care fac ca lucrurile să se întâmple și care au viziunea asupra potențialului lumii, inteligența necesară de a găsi soluții și tăria de caracter de a duce la îndeplinire ceea ce trebuie făcut pentru ca viziunea lor să prindă contur în lumea reală.
Fie că ne referim aici la artiști convenționali precum pictori, actori, muzicieni fie că îi asociem lor și pe ingineri, oameni de știință, doctori etc. aceștia sunt persoane care dau dovadă de o creativitate debordantă și care de multe ori nu își găsesc locul în lumea actuală din cauza sentimentului de unicitate sau de singularitate, mă refer aici în mod esențial la singurătate.
Știu, era informației și a comunicării, rețele sociale stau la dispoziția oricui.
Greșit înțeles!!
Vorbeam de viziune, îmi amintesc aici de van Gogh, care după părerea mea a fost cel mai mare pictor post-impresionist, mai mare chiar decât Rembrandt însuși. După cum se știe cauza principală a depresiei acestuia care a culminat în suicid a fost tocmai sentimentul de unicitate pentru că izolarea de lume a fost în sine ca urmare a sentimentului lui că nu e înțeles.
Revenind la subiectul nostru de azi care este reprezentat de fapt de voi, cei creativi și neînțeleși și de mesajul pe care vreau să vi-l transmit, vă spun că nu, nu sunteți singuri și că nu trebuie să ascundeți cine sunteți cu adevărat deoarece în realitate, există foarte mulți ca voi.
Succes!
Spune-mi ce crezi...