Menținerea și creșterea respectului de sine

Respectul de sine e o unealtă foarte importantă a unui psihic sănătos și funcțional. În ziua de azi, mai ales în mediile concurențiale în care cei mai mulți dintre noi își desfășoară activitatea, medii precum gaming, software development, internet marketing, servicii publice,

web design, mobile marketing, banking etc. este foarte dificil să vă păstrați respectul de sine și o stare mentală care să vă mențină productivi și în continuă dezvoltare.

În continuare vom identifica o serie de elemente al căror control va duce la o mai bună apreciere a respectului de sine.

Controlul mediului de lucru

Lupta pentru locul întâi va fi întotdeauna acerbă și de multe ori injustă. Fiecare va încerca să se așeze în frunte. De cele mai multe ori vă veți fi pe cont propriu la locul de muncă, veți lucra prea mult și veți sub-apreciați.

Într-un astfel de mediul există apreciere doar la un nivel superficial și pentru scurt timp. Acum ești sus, respectat și apreciat iar în clipa următoare ai coborât și devi ținta tuturor.

De exemplu, purtam deunăzi o conversație cu cineva din mediul bancar și îmi mărturisea că deși muncește enorm timp de 5 zile pe săptămână este o persoană care luptă zilnic pentru a fi apreciată la adevărata valoare. Ca femeie în mediul bancar de cele mai multe ori trebuie să lupți cu o sumedenie de prejudecăți care altfel te vor trage în jos indiferent de intențiile tale.

Persoanei respective I-am propus o reapreciere a caracteristicilor proprii în combinație cu o atitudine mai agresivă față de colegii de lucru.

Reaprecierea față de propria persoană va fi întotdeauna sinceră și obiectivă (nu ne putem minți pe noi înșine).

Schimbarea atitudinii personale față de membrii colectivului de lucru va duce până la urmă la o normalizare a raporturilor de lucru și la o crește a respectului acestorafață de voi.

Controlul asupra schimbării mediului

A fi diferit constituie un factor de destabilizare a mediului. Toată lumea vrea să fie acceptată și nimeni nu dorește să fie privit ca un intrus.

Schimbările ne pun la încercare pe toți făcând ca adaptibilitatea și flexibilitatea noastră să fie foarte greu de obținut schimbându-ne totodată și modul de gândire.

De aceea când schimbați mediul în care vă desfășurați luați în considerare faptul că scimbările vă vor pune în dificultate pentru o perioadă oarecare de timp dar exercițiul acesta se va dovedi util până la urmă pentru că în ciuda stresului pe care vi-l va crea veți învăța să dominați aceste schimbări și le veți lua sub controlul vostru iar acestea vă va face mai buni (ce nu vă omoară vă întărește, un șut.. E un pas înainte).

De aceea vă spun vouă fiți deschiși la schimbări și nu opuneți rezistență deoarece schimbările vin ca urmare a modificărilor unor parametri care nu se află sub controlul vostru în mod natural.

Lecția experienței

Cunosc pe cineva care a făcut din lacrimi un stil de viață (România și probabil lumea, este plină de asfel de persoane).

Nu zic nu, nu plânge! Este util să îți descarci energia negativă acumulată iar plânsul este cea mai populară modalitate de a obține acest efect. Ceea ce vreau să vă îndemn să evitați este să transformați durerea sau lacrimile în frică. Eșecurile au loc acestea fiind cele mai mari generatoare de energie negativă însă atunci când se întâmplă să suferiți pierderi schimbați perspectiva de a privi lucrurile. Transformați eșecurile în lecții și nu stăruiți în gânduri negative, schimbați modalitatea de a privi lucrurile (orice casă are mai multe ferestre altfel s-ar numi hambar).

În decursul procesului nostru de dezvoltare a respectului de sine este un lucru bun să luăm ceea ce este mai bun din situațiile rele.

Controlul propriei personalități

Suntem efectul propriilor experiențe se spune dar totodată moștenirea genetică are și ea un cuvânt de spus asupra comportamentului nostru.

Așadar fiecare dintre noi este propria sa persoană deoarece nu există experiențe identice sau nu în o așa măsură încât să ne influențeze într-un grad definitoriu personalitatea.

De aceea este bine să învățați din greșelile altora pentru a evita în felul acesta să vă confruntați voi înșivă cu ele.

Notă:

Cum apar liderii, se nasc sau se formează?

În opinia mea liderii se nasc cu anumite caracteristici sau trăsături care șlefuite și dezvoltate vor duce la apariția de lideri.

Cum rămânem pozitivi în fața adversităților?

Eu cred că a adopta o atitudine sau alta este în sine o alegere. Astfel, a rămâne pozitivi și a vedea partea bună a lucrurilor este de asemmenea o alegere.

Este greu să râmâneți fermi pe picioare când toată lumea din jur vă trage în jos dar când se întâmplă asta este semn că o schimbare trebuie să aibă loc. Schimbarea trebuie să vină în mod voluntar, din interor, o schimbare de paradigmă. Modul de gândire, atitudinea sau comportamentul trebuie schimbat.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare,Dezvoltare personală Posted on: 19 August 2015

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania