Meditația și Dezvoltarea Personală

Personal_Development_300

Salut!

Mă tot gândesc că poate că am greșit eu undeva dându-vă direcții mai mult sau mai puțin precise în legătură cu adoptarea unei mentalități propice dobândirii succesului. Ca atare eu am o metodă care mă ajută mult. De aceea, de câte ori mi se întâmplă lucruri care mă stresează și mă scot din starea mea de bine generând gânduri negative în mintea mea care la rândul lor crează un mediu nefast productivității și eficienței, apelez la meditație.

Meditația este un mod de a mă relaxa și de a scăpa de gândurile negative. În felul acesta scap de stres și îmi protejez emoțiile în același timp.

Cum meditez?

Păi în primul rând este nevoie de un mediu lipsit de zgomote (lucru de care dispun oprind TV, PC etc.), apoi închid ochii și elimin toate gândurile din minte (la început era foarte dificil să țin chiar și doar ochiii închiși, cu timpul am învățat să îmi țin sub control gândurile și în felul acesta emoțiile). Astfel reușesc să elimin gândurile negative atunci când acestea apar.

Strategii

Există oameni care pentru a intra într-o stare de meditație, în loc să elimine gândurile, din contră, adaugă. De exemplu, unii se gândesc la vârful unui munte înzăpezit și imediat au parte de o pace interioară care le conferă un calm și o liniște mult dorite. Alții, își imaginează o apă liniștită și intră în starea de meditație automat.

Vedeți voi, ideea este să închideți ochiii și să mergeți cu gândul într-un loc care vă place foarte mult și care vă liniștește.

Veți observa că odată intrați în starea de meditație veți simți amplificat starea de pace și gândurile negative dispărând.

Vă veți simți protejați de evenimente exterioare și o stare de bine se va instaura asupra voastră.

Practicând stările de meditație veți putea progresa până acolo încât (se spune de către unii) veți intra în consonanță cu întreg universul.

Aceasta este o formă de dezvoltare personală deoarece vă ajută să vă descoperiți și să vă dezvoltați abilități care vă vor ajuta în realizarea a tot ceea ce doriți. Meditația vă va dezvolta abilitatea de concentrare iar evenimentele care v-ar putea destabiliza în vre-un fel vor putea face asta din ce în ce mai puțin. Meditația este o modalitate de a câștiga controlul asupra propriei persoane.

După părerea mea, oamenii ar trebui să se simtă fericiți și împăcați ca o stare naturală în fiecare clipă dar, din nefericire cei mai mulți dintre oamenii din România se află atât de prinși în mrejele negativității încât aceștia se simt de-a dreptul terorizați provocând propriei lor persoane daune emoționale incomensurabile.

De aceea, este bine să practicați meditația zilnic câteva minute (să zicem 3 sau 5 minim). Procedând în felul acesta veți deveni voi înșivă mai buni în toate domeniile și veți realiza cu din ce în ce mai multă ușurință tot ceea ce vă veți propune.

Se spune că o practicare a meditației timp de șase luni în fiecare zi vă va aduce o experiență foarte profundă în ceea ce privește propria persoană. Eu, nu mai știu când am început să practic meditația dar la mine e ceva ce se întâmplă doar la nevoie deși, să fiu sincer cândva eram oarecum străpuns de ideea atingerii unor stări de meditație cât mai înalte. Acum, sunt mai degrabă dominat de ”lene” și practic meditația doar în situații de urgență.

Așadar dragilor, dacă vreți să vă limpeziți gândurile, să vă aflați în controlul propriilor emoții și să scăpați de negativitate, practicați meditația deoarece vă va ajuta.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 26 July 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania