Măsuri de precauție la angajarea de personal

gro_12

Angajați?

Generalități

Indiferent de postul pentru care căutați un candidat sau un partener de afaceri, vă asumați riscuri. Este aproape inevitabil în ziua de azi, ca în calitate de afaceri sau de antreprenori să nu ne confruntăm cu oameni care se supra apreciază în ceea ce privește prezentarea calificărilor și calităților lor specifice job-ului pentru care candidează sau care încearcă să ne surprindă spiritul de observație inducându-ne în eroare privitor la posibilitățile afacerilor lor. Astfel se face că se naște nevoia de verificare a trecutului și referințelor acestor candidați asemănător cercetării trecutului unui politician de exemplu, lucru care duce la consum de resurse din partea noastră.

Specificații

Cum deci evităm să ne lăsăm înșelați de oameni cu, care căutăm să intrăm în diferite relații dar al căror trecut nu îl cunoaștem în detaliu, fără însă să cheltuim prea multe resurse?

1. În primul rând este necesar ca în timpul interviului sau întâlnirilor de afaceri să diferențiem între răspunsurile vagi și înșelătoare și cele amănunțite și pline de sens. Acest lucru presupune capacitate de observație și o perspicacitate ridicată din partea noastră pentru a procesa ceea ce poate reprezenta adevăr sau minciună.

2. Dacă pot exista întrebări pe care nu vă permiteți sau aveți rețineri să le puneți este bine să știți asta dinainte.

3. În ceea ce privește cercetarea referințelor intervievatului vostru este bine să contactați persoanele care se presupune că îl recomandă, în privința asta căutați-le doar pe acelea care au avut legături cu acesta în împrejurări similare celor pentru care îl intervievați, respectiv pe acelea care l-au angajat sau au lucrat cu acesta în trecut. Evitați referințele personale deoarece acestea reprezintă pierdere de timp și resurse. De exemplu dacă doriți să angajați o bonă veți evita să mergeți la rudele acesteia pentru a culege detalii în legătură cu persoana în cauză ci veți apela cu siguranță la persoane care au angajat-o în trecut.

4. Ca o regulă generală, întotdeauna în calitatea voastră de angajatori este bine să solicitați CV-ul aplicantului/candidatului. Dacă sunteți în căutarea unui partener de afaceri pe care să-l însărcinați cu anumite responsabilități, de asemenea, solicitați-i CV-ul, căutați referințe despre acesta în mediile de afaceri și chiar în presă pentru a vă convinge că reprezintă candidatul ideal sau potrivit cu sarcinile pe care doriți să i le alocați.

După cum am spus mai sus, luați legătura cu foști angajatori și/sau colegi, respectiv parteneri ai acestuia, de pildă cereți-i acestuia numele ultimului lui șef pe cale ierarhică și puneți-i întrebări și acestuia.

De asemenea, este bine să solicitați candidaților să completeze un formular în care aceștia să introducă același tip de informații. Asigurați-vă că obțineți informații precum descrierea sarcinilor sau pozițiilor de care sau de care aceștia s-au ocupat în trecut, nume de persoane cărora aceștia le-au fost subalterni.

În perspectiva atingerii obiectivelor noastre de afaceri, este esențial să adunăm cât de multe informații relevante despre persoanele pe care suntem pe cale să le angajăm deoarece doar lucrând împreună putem realiza aceste obiective ceea ce face alegerea acestora să fie foarte importantă.

Etichete: , , , Filled Under: General,Obținerea job-ului Posted on: 25 February 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania