Marketing poezie

Salut!

În calitate de poet (știm cu toții), cel puțin în România este aproape imposibil să prosperi. Se pare că românii nu sunt, în general interesați de literatură și în special de poezie, ceea ce după părerea mea, e foarte trist.

Bun, în acest caz ce poate face prietena mea pentru a-și vinde cartea?

Marketing

Păi în primul rând este necesar să-și definească publicul țintă, ceea ce am înțeles că a făcut deja..

Prezența

Apoi, primul lucru pe care trebuie să îl facă este să ia atitudine și să participe, să meargă unde publicul ei se regăsește și să-i citească. Da pur și simplu să ia parte la activitățile publicului ei țintă.

Social media

Facebook

Ea are o pagină de Facebook, asta o poate ajuta din moment ce o duce direct în brațele publicului ei. Ea poate iniția sesiuni video Live în care poate citi poezie celor care vor să asculte. Poate începe cu o poezie pe sesiune, în felul acest permițând urmăritorilor să genereze murmur și să-i crească și în felul acesta notorietatea.

Poate crea o pagină separată în contul ei unde poate publica poezii din cartea sa și detalii despre aceasta.

Îi recomand prietenei mele să intre în legătură cu alți autori de poezie și să creeze legături de prietenie cu aceștia în cadrul comunității literare (pe Facebook există foarte mulți autori de poezie care sunt încântați să creeze legături cu alți autori).

Ea poate iniția discuții pe teme de poezie pe pagina ei de Facebook, unde cei interesați pot comenta, creând și în acest mod murmur în jurul acestui subiect.

Youtube

După încheierea sesiunilor Live de poezie, prietena mea ar putea urca înregistrările acestora pe youtube de unde le poate publica pe pagina ei de Facebook special creată.

Aceasta poate de asemenea vizita librării unde, poate citi poezie clienților acelei librării.

Prietena mea își poate crea un  blog personal unde poate posta lucruri despre cartea ei și despre ea. Tot în cadrul acestui blog, ea poate posta fișiere audio conținând extrase din poemele sale, generând astfel trafic pe site, ea poate oferi publicului în schimbul unei adrese de email, poezii întregi din carte. Zilnic o nouă poezie.

Amica mea poate lua legătura cu bloggeri de gen și să le ceară acestora permisiunea de a publica săptămânal o poezie în cadrul blogului lor.

Ea poate publica de altfel în reviste de gen unde își poate face cunoscut numele, ea poate publica pe poezie.ro, pe poezii.biz și își poate crea un cont pe poezii.3x.ro unde poate publica poezii din cartea sa. Poate chiar trimite poezii la http://dindragoste.unica.ro/poezii-de-dragoste/ pentru a i le publica în cadrul website-ului.

Posibilitățile sunt nenumărate din punctul meu de vedere pentru ca un autor de poezii să stârnească discuții în jurul numelui său și în jurul muncii lui. Da, știu, nu cunosc nici un poet care să fi trăit din poezie exclusiv și însuși gigantul Eminescu a lucrat paralel în alte job-uri, nu, nu se poate face avere din poezie, poezia este un mod de viață și nu o modalitate extraordinară de a face avere.

Poezia este un mod grozav de a vă exprima opiniile în mod artistic și implicit este o bună modalitate de a vă alina vouă și cititorilor voștrii suferințele, poezia e durere și bucurie, nu faceți din ea strict o afacere deoarece veți eșua în dizgrație de fiecare dată.

Succes!

Etichete: , Filled Under: General Posted on: 17 January 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania