Salut!
Credeți în magie?
Ohh nu, nu mă refer aici la trucuri, ci la atmosferă, la ceea ce simțim cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Magia se confundă cu atmosfera în ideea nașterii pruncului Isus din pântecele mamei lui virgine.
Dintotdeauna, Crăciunul a reprezentat o perioadă plină de magie și cu semnificații foarte profunde în cultura universală a lumii. S-au scris nenumărate cărți pe subiectul Crăciunului pentru că, în primul rând, faptul că o fată ca Maria, virgină fiind, a rămas însărcinată și mai apoi a dat naștere unui copil perfect sănătos, este o minune în sine și un moment cu totul magic.
Sincer să fiu, nici nu știu dacă din punct de vedere medical este posibil așa ceva dar, sincer vă spun că nici nu mă interesează.
Dealtfel imaginați-vă noaptea în care Maria și cu Iosiv umblau din casă în casă și nu găseau un loc unde să îl nască pe fiul Domnului. Imaginați-vă că s-au oprit într-un grajd călăuziți fiind de o stea strălucitoare iar Maria dă naștere fiului Lui Dumnezeu într-un loc umil iar la el vin, de departe, aducându-i în dar daruri prețioase, oameni cărora le-a fost vestită această minune și care, în umilința lor, s-au deplasat să îl vadă pe sfântul sfinților și pe Maica lui. Este pură magie, acel moment.
Ideea e că, în ziua de azi, când, ne putem doar imagina acel moment, chiar și acum, la peste 2000 de ani după respectivul eveniment, este la fel de magic și de emoționant să ne plasăm (chiar și doar imaginar), în cadrul acelui moment semnificativ în istori omenirii.
Ceea ce aș vrea să ne inspire nouă, tuturor, această tradiție a sărbătoririi nașterii pruncului Isus, este bucuria acestui eveniment. Ni s-a născut un Mântuitor, salvatorul întregii omeniri.
Este o idee bună să creăm, momente de neuitat pentru noi toți, momente de care să ne amintim cu bucurie peste ani, încă. Spre exemplu, în SUA, imediat după Ziua Recunoștinței, începe perioada Crăciunului iar oameni pornesc în căutarea bradului pentru acest eveniment și după ce îl găsesc, aceștia se ocupă cu decorarea acestuia. Oameni de diverse vârste se îndeletnicesc cu pregătirea prăjiturilor, biscuiților și a delicateselor menite pentru această perioadă. Se pregătesc de asemenea, coșuri pline cu asemenea bunătăți care vor fi dăruite, apoi, apropiaților.
În SUA, această perioadă este sărbătorită cu dragoste, bucurie și veselie.
Românii ar trebui să adopte această bucurie și veselie pentru ca sărbătoarea Crăciunului să devină și pentru ei, un eveniment memorabil, de care, peste ani să-și amintească cu drag.
Dintre toate tradițiile, sărbătorile de iarnă sunt cele mai frumoase și este bine să ne bucurăm de ele, an de an.
Descoperirea unui cadou sub brad, în ziua de Crăciun, este probabil cel mai frumos moment pentru copii și este o mângâiere pentru părinți, bunici și frați mai mari să îi privească pe aceștia bucurându-se la deschiderea acestuia, este magie curată să vadă sclipirea din ochiii acestor micuți oameni și, sunt sigur, nu puțini, izbucnesc în lacrimi. Sunt lacrimi de bucurie, fiți pe pace!
Așadar, bucurați-vă și fiți buni unii cu alții!
Succes!
Spune-mi ce crezi...