Mă iubesc și vă ador

Salut!

Astăzi vom vorbi despre noi, da, despre noi!

Iubirea, ce e iubirea?

Heh, iată o întrebare filosofică ce de milenii nu a primit un răspuns definitiv.

Sacrificiu!, ar spune creștinii.

Contopire!, ar spune îndrăgostiții.

Ok, înțelegem perfect că există multe moduri de a iubi dar, cum ne iubim pe noi înșine?

Mă iubesc!

Iubirea de sine nu este în mod automat ”egoism” deși este în mod automat catalogată ca atare de către unii și alții dar hey, poate știu ei ceva!

No, în nici un caz, nope!

După părerea mea, ne iubim pe noi înșine atunci când suntem fermi în ceea ce privește principiile noastre, când continuăm pe drumul progresului în ciuda impedimentelor de orice fel și în pofida a ceea ce oamenii cred despre noi.

Știți ce se întâmplă?, de câte ori îmi apăr cu toate argumentele punctele de vedere, oamenii tind să se simtă agresați de modul în care argumentez deși nici o clipă nu comit atac la persoană ba din contră, sunt atât de principial încât deși sunt atacat (în general) cu non-argumente de multe ori, refuz să abordez același mod de gândire ca cei ce o fac.

În consecință, pentru mine a mă aprecia și a mă iubi pe mine însumi înseamnă să îmi apăr convingerile și să îmi susțin ideile iar atunci când acestea sunt greșite, să le rectific și să le modific în așa fel încât să le armonizez unui mod de gândire sănătos. Asta este ceea ce mie îmi crește încrederea în propria mea gândire și persoană.

În felul ăsta îmi construiesc personalitatea dar îmi cresc și nivelul de energie ceea ce mă ajută să mă mențin la același nivel permanent și să cresc încă și mai mult. Tot în acest mod proiectez o energie care atrage alte persoane către mine, ceea ce este important pentru mine, pentru că este și asta o componentă a dezvoltării mele personale.

Vedeți voi, eu am o părere bună despre mine însumi dar azi am aflat (mi s-a spus) că sunt un fel de excepție. Este trist, pentru a mă place pe mine însumi, a mă aprecia și iubi a fost primul pas pe care l-am făcut și este la îndemâna oricui să facă asta. Stă în puterea oricui să-și transmită propriile simțiri către oamenii cu care se înconjoară.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că dezvoltarea personală începe în interior și se extinde în afară la toți cei asupra cărora aveți o influență.

Vă ador!

La fel fac și în privința voastră, a tuturor celor pe care ajung să vă cunosc, oferindu-vă o părticică din viața mea, din gândurile mele, din grija pe care v-o port, protejându-vă de suferințe potențiale și iminente.

Acum, știu că e greu și mulți înțeleg atât de greșit iubirea de sine încât ”din iubire” față de sine, încep să îi rănească pe cei pe care ar trebui să-i iubească. Ba mai mult, experiențele pe care le-am trăit ne-au marcat în așa măsură că nu mai știm cum să-i iubim pe semenii noștrii și-i rănim din cauza faptului că nu avem nici o apreciere față de noi înșine. Începem să simțim că nu avem nici o valoare atât pentru noi cât și pentru ceilalți și că e justificabil să-i tratăm pe ceilalți rău pentru că e simgurul mod în care ne putem simți bine în ceea ce ne privește.

De ce?

Începem să ne pierdem valoarea, imediat ce renunțăm la noi înșine, la nevoile noastre și refuzăm să vedem cât de speciali suntem.

(Oh yeah baby!, m-ați înțeles bine, suntem speciali, fiecare dintre noi pentru că suntem atât de unici.)

Credeți-mă că atunci când vă veți da seama de asta și veți începe să vă comportați ca atare (iubindu-vă cu adevărat pe voi dar și pe ceilalți), totul va începe să se comporte în consecință.

Dacă veți face asta, dacă vă veți iubi pe voi înșivă cu adevărat, veți căpăta abilitatea de a depăși orice fel de obstacole.

Succes versus EȘEC!

Uitați-vă la toți oamenii de succes, ei au devenit încrezători în propriile puteri nu ca urmare a succesului pe care l-au avut ci au devenit de succes datorită încrederii pe care au pus-o în propria persoană și respectului pe care l-au acordat acesteia.

Ați înțeles asta, da? Ok!

Acum priviți la cei care nu au succes de fel.

Cum i-ați putea descrie?

Nu au încredere în ei înșiși sau în puterea lor de a obține ceea ce vor și de aceea, așteaptă ca alții să le rezolve, să le dea. Aceștia sunt cei dintâi cu piatra în mână și nu de puține ori o aruncă în ceilalți acuzându-i de nefericirea lor.

Ce fac?

Aveți totul în mâna voastră și depinde numai de voi dacă vă acordați șansa la succes. Totul începe cu viziunea voastră despre voi înșivă, dacă voi considerați că nu meritați, asta veți exprima prin tot ceea ce faceți și exact așa vă va vedea întreaga lume.

Așadar, hotărâți-vă să vă vedeți pe voi înșivă ca pe cea mai bună persoană din lume, este părerea voastră, probabil ceilalți o au pe a lor dar în același timp lucrați la devenirea voastră și vă asigur că atâta timp cât vă veți dedica acestui scop, veți progresa iar succesele vor curge și ele ca apa în cascadă.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 24 January 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania