Liber și Profesionist

p_055

Ca o urmare naturală a articolului precedent era oarecum previzibil faptul că azi vom aborda un subiect asemănător sau în asociere.

Astăzi vom vorbi despre Freelancers.

Liber-profesioniștii trăiesc cele mai frumoase momente din istorie, Raiul Externalizării Resurselor. Este cel mai bun moment să deveniți lucrători pe cont propriu, asta însemnând să fiți răspunzători doar în fața beneficiarilor finali ai serviciilor voastre, a angajatorilor voștrii ocazionali. Sigur, și ăsta e tot un fel de job, ba încă unul care vă solicită și mai multă responsabilitatea dar ceea ce vă oferă e cam fără de preț. Pentru mine cel mai important aspect al liber-profesionistului este flexibilitatea acestuia.

Mediul online și liber-profesionistul

Cele mai lucrative job-uri pentru liber-profesioniști online în ziua de azi sunt cele asociate cu scrisul, design-ul, programarea, vânzări ș.a.m.d. În concluzie e o grămadă de lucrat pentru oamenii creativi. În mod cert, nu suntem toți Ion Cristoiu dar sunt sigur că oricare dintre cei ce își caută de lucru în offline și care dispun de un pic de creativitate și-ar putea ultiliza mai bine timpul căutând să se specializeze într-un domeniu anume (amintiți-vă, pentru orice există o piață), pentru ca mai apoi să își ofere serviciile contra cost clienților din domeniul respectiv.

Realitatea job-urilor online

Online este aproape imposibil să nu găsiți de lucru în domeniile care vă pasionează. Este bine să cunoașteți cel puțin o limbă străină deoarece multe din job-urile online sunt oferite de companii care comunică în alte limbi decât în cea română. Engleza este una din limbile străine care v-ar putea ajuta să găsiți de lucru mai ușor dar e bine să nu vă îngrijorați pentru că există o mulțime de resurse online care vă pot ajuta să învățați engleza ”in no time”.

Utilitate

În afară de o limbă străină, ceea ce veți mai necesita va fi o conexiune internet și să vă alegeți domeniul în care veți activa ca liber-profesioniști. După aceea va trebui să identificați resursele și uneltele de care veți avea nevoie pentru a vă duce proiectele la bun sfârșit. De exemplu, conexiunea internet trebuie să fie pe lista voastră iar aceasta este bine să fie rapidă (în România dispunem de conexiune internet de înalt nivel așa că vă va fi ușor). Apoi un plan va fi foarte util, obiective de venit lunar care să vă acopere cheltuielile.

Atenție

Lucrând pe cont propriu vă va fi foarte ușor să vă lăsați distrași, de aceea un plan bine întocmit va include și obiective de disciplină proprie precum ”finalizarea proiectelor în curs înainte de atingerea termenului limită”.

Locul în care vă desfășurați activitatea trebuie să fie propice (pe placul vostru) și nu doar să vă ajute să vă concentrați ci și să vă ferească de distracții (este ușor să vă lăsați distrați dar e în joc munca voastră).

De aceea este bine să vă amenajați un loc (dacă lucrați de acasă) care să arate mai mult a mediu de lucru și mai puțin a mediu familial sau de acasă (un birou este excelent în acest sens).

Va fi nevoie să fiți tot timpul atenți cu privire la oportunitatea unor noi proiecte, căutați-le, faceți-vă reclamă, lăudați-vă cu munca voastră, faceți-vă cunoscută disponibilitatea permanent. Finalizați-vă proiectele în curs însă înainte de a accepta unele noi deoarece reputația voastră depinde de asta. De asemenea, alegeți proiectele care pot fi duse la îndeplinire în termen înaintea celor care par mai complicate și care nu au un termen determinat de îndeplinire.

În ziua de azi munca este de preferat să se facă în mod relaxat decât în stres deoarece este bine să evitați un eventual BurnOut.

Preluați controlul asupra propriei vieți prin angajarea în mediul online ca liber-profesioniști deoarece acesta este un mod onest și de încredere (mai ales proprie) de a vă câștiga existența așa cum vă doriți.

Succes!

Etichete: , , , , , Filled Under: Idei de afaceri,Marketing și vânzări,Munca de acasă Posted on: 19 April 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania