În articolul precedent am observat că atitudinea de a pune în aplicare este insuficientă în lipsa unei planificări anume în ceea ce privește atingerea scopurilor.
Astăzi vom analiza cum strategia ne poate ajuta în îndeplinirea obiectivelor noastre.
Este important să stabilim strategii de asemenea pentru planurile de scurtă durată cât și pentru cele de lungă durată. Planurile de lungă durată reprezintă de obicei un proces de previziune însemnând de fapt o descriere a ceea ce veți intenționa să faceți în viitorul îndepărtat.
Ca oameni de afaceri strategiile cu privire la afacerile voastre se pot intinde între perioade de la 5 ani până la 20 de ani, posibil și mai departe.
Planurile pe care le trasăm devin o sursă importantă de energie care ne poate alimenta și motiva în ducerea la îndeplinire a scopurilor pe care ni le-am propus, planurile indiferent de abordarea aleasă dacă sunt construite atât având obiective pe termen scurt dar și pentru perioade mai îndepărtate de timp vă vor ajuta să mențineți direcția afacerilor dar și a obiectivelor.
Primul pas în strategia voastră de atingerea unor obiective este reprezentată de definirea eficientă a acestor obiective. Acestea ar trebui să conțină detalii precise cu privire la ceea ce doriți să schimbați acum, în viitorul apropiat sau în cel îndepărtat.
O tehnică bună este metoda evaluării în mod vizual a rezultatelor și în mod similar este bine să gândiți în detaliu modul în care ducerea la îndeplinire a obiectivelor vă va schimba viața.
Să lum în considerare următorul examplu:
Dacă obiectivul vostru principal este ca în următorii 6 ani să terminați Facultatea de Medicină Veterinară aflați care este primul pas care vă poate da puterea de a vă înscrie și a începe cursurile făcând uz de toate eforturile pentru a vă desăvârși. După aceea vine revizuirea detaliilor pentru a pune în aplicare obiectivele voastre. Dacă v-ați dedicat finalizării facultatății și ați determinat care vor fi eforturile pentru îndeplinirea scopului vostru dar aveți și o viziune clară cu privire la obiectivele voastre în mod cert rezultatele își vor face apariția.
Evaluarea reprezintă de fapt capacitatea unui scop sau plan de a fi dus la bun sfârșit.
Valorile sunt principii sau standarde pe care, ca oameni ni le stabilim în vederea atingerii scopurilor noastre. Acestea presupun moralitatea, idealurile și chiar etnicitatea. În cazul lipsei valorilor atingerea obiectivelor va fi foarte dificil de îndeplinit. Principiile sunt deci principala formă de credință a voastră.
Ce anume credeți că puteți realiza în viață?
Etnia, nu ca un factor rasist, joacă un rol foarte important alături de principiul moralității în detectarea obstacolelor și a tot ceea ce vă poate sta împotrivă. Convingerile proprii datorate acestor două coordonate, etnia căreia aparținem și moralitatea, determină modul de atingere și chiar succesul atingerii scopurilor noastre.
Spune-mi ce crezi...