Salut!
Întotdeauna am avut tot ce mi-am dorit, în calitate de copil nu mi-a lipsit nimic.
Jucării?
Nu prea, e adevărat, dar asta pentru că nu am vrut. Altfel, după cum am spus, am avut tot ce mi-am dorit. Jucăriile pe care le primeam le demontam imediat pentru că eram curios să aflu de ce și cum funcționează. O scoteam din minți pe mama, nu o întrebați, că iar mă cert cu ea.
Mereu am găsit un pic stupide jocurile de care erau interesați cei de vârsta mea și chiar mai mari un pic. Niciodată nu m-am jucat cu indieni și cowboys (jucărelele/figurinele alea micuțe de plastic), deși le făceam rost amicilor mei de ele, contra cost desigur.
Mi-amintesc că eram foarte interesat de lucrurile din care puteam învăța însă, țin minte că jucam șah la 7 ani, eram de asemenea atras de jocurile electronice și mecanice deopotrivă. Eram și un mic cartofor pe măsură la vârsta aia și până mai târziu.
Pe la 9 ani mi-am cumpărat un aparat de radio din acela pe care îl ansamblezi personal doar ca să demostrez cuiva că pot face asta fără vre-o pregătire prealabilă. L-am ansamblat piesă cu piesă în câteva zeci de minute. Tărie de caracter și determinare, mda, toate au prețul lor cu toate astea.
Așa am devenit interesat de electronică și am mers singur la Palatul Pionierilor și m-am înscris la electronică. Nu a durat mult că a devenit plictisitor și m-am lăsat. Jocuri educative nu prea cunoșteam pe timpurile acelea și de aceea cred că lucrurile care păreau a-mi atrage atenția ajungeau curând să mă plictisească teribil.
Făceam totul cam de capul meu și nu întotdeauna ieșea bine. Așa am căpătat experiență din plin. Cu toate astea, caracterul meu a trecut prin para focului și a fost forjat de încercări serioase.
Dezvoltând copiilor o personalitate de succes cu jocuri educative
În ziua de azi lucrurile sunt mult mai facile și la îndemâna părinților care le pot oferi copiilor lor educație prin joacă. Știu, joaca e în sine un soi de educație, dar mă refer aici la jocuri educative care să îi ajute pe copii.
Mereu am găsit puzzel-urile ca fiind o metodă foarte bună de stimulare a creativității adulților, mai cu seamă atunci când acestea sunt provocatoare (știți voi ce spun).
În cazul copiilor lucrurile sunt mult mai simple, aceștia sunt deja provocați de toate lucrurile care se întâmplă în jurul lor.
Astăzi am decis să scriu despre o firmă 100% românească, care își propune și chiar reușește să aducă plus valoare în viața oamenilor. Este vorba de ADA ONLINE SRL, companie care deține brandul Bekid și ale cărei date de contact le găsiți mai jos.
Puzzle De Podea Educativ Cu Numere Miniland 40 Piese – Miniland
Recomandat copiilor cu vârste peste 3 ani, următorul joc puzzle este un joc care vine în dezvoltarea abilităților copiilor.
Creativitatea și puterea de asociere a copiilor este foarte stimulată de acest joc. În plus copii învață să numere și se vor împrieteni pe loc cu animăluțele din acest joc. Jocul este distractiv și în același timp util.
Piesele jocului sunt de calitate și rezistente.
În calitate de părinți, veți descoperi noi și noi modalități de a vă face copiii să zâmbească.
Următorul joc educativ pe care vi-l prezint, îmi doresc să-l fi avut și eu cânva între vârsta de 4-5 ani.
Puzzle De Podea Corpul Uman Melissa And Doug
Acesta este un puzzle cu față dublă care ne prezintă anatomia corpului uman. Pe una din fețe putem învăța despre structura corpului uman iar pe cealaltă despre organele interne și despre sistemul circulator.
Ce credeți, le vor fi utile aceste informații copiilor voștrii?
Uh man, cred și eu!
Celor care au copii suficient de mari, să spunem peste 8 ani, le recomand cu încrederea că vor învăța lucruri importante care le vor fi utile în viață.
Monopoly Ultimate Banking Hasbro
Jocul este unul extrem de distractiv, dar aici vorbim despre Monopoly, aici învățăm despre bănci, tranzacții de proprietăți și în general despre cum sunt tratate lucrurile în viață.
Jocul se joacă cu 2 până la 4 jucători și este unul care vă va captiva pe toți.
Acum, punând în balanță jocurile electronice pe calculator, tablete sau telefoane, console etc. și jocurile pe care le-am prezentat în acest articol, pot garanta că atât părinții cât mai ales copiii le vor găsi mai distractive și mai abordabile pe cele din urmă. Cu siguranță că în magazinul online Bekid veți găsi o mulțime de jocuri care pot contribui la dezvoltarea creativă și intelectuală a copiilor voștrii, așa că vă recomand și Bekid
Succes!
Spune-mi ce crezi...