Jocuri de atenție de la Danom

Salut!

Întotdeauna am fost fascinat de educație..

Mi-amintesc că în școală, tot timpul căutam metode noi de învățare, mai mult de atât încă, utilizam tehnici mnemonice (chiar dacă nu știam ce-s alea), precum memorarea informațiilor cu ajutorul cântecelor și a rimelor (întotdeauna mi-a plăcut poezia…).

În ziua de azi, mai târziu, când am crescut am aflat că există o multitudine de tehnici de învățare care pot fi utilizate cu o mai ridicată sau mai scăzută eficacitate..

Am fost un copil plin de energie, foarte bine dezvoltat și nu stăteam cuminte nici un moment, tot timpul făceam câte ceva (din acest punct de vedere, lucrurile sunt cam la fel.. :))), ceea ce însemna că nu eram atent și profesorii mă cam atenționau din cauza asta..

În sensul acesta de curând mi-a atras atenția site-ul www.danom.ro care se ocupă cu promovarea și comercializarea de produse pentru învățare și dezvoltare a abilităților în principal pentru copii dar și pentru adulți că, nu-i așa?, vârsta e doar o cifră..

Despre ce este vorba?

Copiii și adulții deopotrivă își pot îmbunătăți acuratețea cunoștințelor lor dar își pot și adăuga cunoștințe noi noianului de cunoștințe deja acumulate în școală. De asemenea aceștia își pot testa abilitățile de memorare și atenția și deopotrivă le pot îmbunătăți.

Jocuri de atenție

Este un fapt dovedit științific că, cel mai bine copiii învață prin joacă. Astfel se face că aceste jocuri de atenție oferite de Danom nu numai că sporesc atenția și abilitățile de învățare a copiilor și adulților dar duc și la o armonizare a atmosferei în familie prin faptul că ne aduc împreună în activități plăcute și distractive.

Fast Flip

Să luăm drept exemplu jocul acesta (Fast Flip), care este un joc amuzant ce ne pune la încercare atenția dar și reacția și după cum am spus, care poate implica întreaga familie (până la opt persoane pot lua parte la joc).

Este un joc important pentru copiii cărora le place să fie activi și care sunt plini de energie pentru că le testează și îmbunătățește atenția punându-le-o la încercare într-un mod plăcut și prin exercițiu, făcându-i pe aceștia mai abili în păstrarea atenției și a reacției optime.

Kendama
Kendama este un joc la modă în ziua de azi care te implică atât de mult încât pare că îți creează o lume doar pentru tine însuți.

Jocul este unul care dezvoltă mișcarea, reacția, atenția jucătorului însă ceea ce e important la copii în general este faptul că jucăria că le întreține atenția determinându-i să devină mai dinamici și mai creativi totodată.

Kendama poate fi descris, după părerea mea și ca un joc de creativitate pe lângă antrenamentul motoriu și reactiv pe care îl presupune.

Neatenția mea era cauzată pe de altă parte și de o lipsă a răbdării, lucru care mă făcea să accelerez lucrurile și să mă îndrept spre altele ”mai interesante” numaidecât.

Brainteaser din bambus: Double Sticks

Unul din jocurile de pe www.danom.ro care mi-au atras atenția a fost jocul tip puzzle Double Stick care duce la sporirea inteligenței, mărește capacitatea de concentrare, răbdarea dar, dezvoltă și perspicacitatea.

Jocul este un puzzle care poate fi desfăcut și reconstruit la loc cu un grad de dificultate care ne va încerca pe rând toate calitățile de care vorbeam mai sus.

Știți, în opinia mea, strategiile de învățare construite pe jocuri și pe activități care ne implică mai mult decât mintea sunte cele mai potrivite momentului în care ne aflăm.

Jocurile de mai sunt, sunt în realitate o monstră a ceea ce se află la dispoziția celor interesați pe Danom.RO.

Este important să luăm în serios educația copiilor noștrii în ziua de azi, îmi place să cred și că o facem pentru că cine altcineva o poate face?!..

Detaliile de contact pentru firma distribuitoare, sunt următoarele:

Succes!

Etichete: , , , Filled Under: Dezvoltare personală,General Posted on: 27 May 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania