Se spune că Practica este Mama Perfecțiunii.
Adeseori, în România aflăm despre administratori și proprietari de afaceri care se plâng că angajații lor nu își îndeplinesc sarcinile în mod eficient și nu găsesc nici o plăcere în ceea ce reprezintă până la urmă organigrama lor (nu, organigramă nu este un cuvânt comunist sau arhaic).
De ce se întâmplă asta?
Păi, în general, după părerea mea, managerii reprezintă exemplul angajaților lor (nu, nu e o aluzie cu privire la articolul precedent deși ar putea fi).
Cum ar trebui să-și trateze șefii subalternii?
În opinia mea, ceea ce ar trebui să facă fiecare manager cu privire la cei pe care îi conduce se poate transpune ușor în două principii.
Conștientizarea sarcinilor acestora, ce se așteaptă de la ei și cum să se comporte față de clienți.
Și stăpânirea sarcinilor și comportamentului (dezvoltarea abilităților) în ceea ce privește clienții pe care aceștia este necesar să le îndeplinească. Știu, aș putea sintesiza cele două principii într-unul singur dar ar fi un pic mai dificil de detaliat.
Aceste principii nu doar că vă vor face vouă ca manageri și administratorii sarcinile mai ușoare dar veți observa curând după ce le veți aplica în relațiile voastre cu angajații că aceștia devin din ce în ce mai conștienți și mai concentrați asupra sarcinilor pe care le au de dus la îndeplinire, mai dornici de muncă și în cele din urmă mai fericiți.
Angajații ineficienți și nevoile acestora
Ca manager v-ați putea găsi în situația ca unii dintre angajați să nu facă față volumului de lucru cu, care îi însărcinați. Față de acești angajați v-ați putea afla în una din două situații posibile:
– Aceștia fie vor mai mulți bani pentru munca ce o depun.
– Sau, posibil este și ca aceștia chiar să întâmpine probleme în gestionarea sarcinilor de lucru de care sunt responsabili.
Dacă angajații dau semne că se află în prima categorie, rezolvarea este simplă, o mărire de salariu poate face minuni și poate transforma angajați plictisiți și neperformați în angajați joviali și productivi.
Ehi și da, salariul poate fi dinamic, în funcție de performanțele angajaților, angajații de asemenea pot promova în funcții.
Sarcina managerilor
În timpul procesului de operare a afacerilor voastre este bine să fiți conștienți cu privire la faptul că veți întâmpina obstacole. Angajații reprezintă unul din obstacolele majore în calea succesului afacerilor mici. De aceea, în calitatea voastră de conducători este sarcina voastră principală aceea de a-i instrui, de a-i inspira și de a le crește încrederea de sine și productivitatea la locul de muncă.
Așadar, motivați-vă angajații în așa fel încât aceștia să fie permanent concentrați pe ceea ce au de făcut, să găsească plăcere în îndeplinirea sarcinilor lor și să fie fericiți în ceea ce privește modul în care sunt tratați la locul de muncă.
Succes!
Spune-mi ce crezi...