Învățați să vă regăsiți motivația

478a168eb7549b856d812ef6b94a9dea

Salut!

Mă aflu într-o fascinantă exaltare a ideilor de dezvoltare personală..

În ultimul timp, mă confrunt cu o scădere a încrederii în mine însumi. Asta, consider că este o reacție naturală, cu care majoritatea oamenilor au de-a face la un momentdat. Motivele sunt concludente cu ceea ce resimt în plan personal acum, anyway..

Ideea e că am început să, găsesc cu greu puterea de a duce la finalizare proiecte importante, mă las distras de lucruri nesemnificative pentru mine și parcă, nu prea mai am chef să fac nimic, am devenit un fel de ”american de rând”, mă aflu sub puterea telecomenzii, dispozitivelor electronice și a snacks-urilor de toate felurile..

Nu bun – Nu bun! Un NO-NO pentru mine din partea mea.

Hai să vedem ce pot face să îndrept lucrurile și să preiau frâiele voinței proprii..

Una din practicile pe care le am în vedere atunci când mă simt destructiv cu mine însămi este să îmi impun o stare de spirit anume, în situația de față, trebuie să dovedesc un mai mare entuziasm pentru proiectele la care lucrez pentru care în acest moment simt o mare indiferență, lucru care mă împinge în fața terminalelor mai mici și mai mari, care au controlul asupra mea (deh, e mai ușor pe Facebook sau la un film).

De aceea, atunci când aplic metoda de mai sus, caut să găsesc un stimulent căruia să-i alătur acel entuziasm, de obicei, mă gândesc la ce am de câștigat și care sunt consecințele dacă fac ceea ce am de făcut. Această tehnică funcționează doar dacă interesul pe care îl am este mai mare decât efortul pe care trebuie să îl depun.

Cred că înainte de a începe să lucrez iar cu aceste două tehnici, ar fi o idee bună să înțeleg mai bine, care sunt motivele pentru care mă simt dezinteresat de lucrurile pe care trebuie să le fac.

Încă o idee bună e aceea de a lua și duce la îndeplinire sarcinile, una câte una până finalizez ceea ce am de făcut. Mă gândesc că, în felul acesta generez extra energie și în același timp găsesc un motivator în plus în însăși ducerea la bun sfârșit a sarcinilor în sine (creez un fel de generator perpetuu de automotivare).

Este interesant dar e și suficient?

Nooope!

Hai să înțeleg mai bine..

Atunci când te simți demotivat și indiferent devi propriul tău inamic, te contrazici pe tine însuți, cauți motive să nu iasă bine mai degrabă decât să funcționeze și toată această stare de fapt, te golește de energie. Așa e, mă aflu într-o pasă proastă, așa mă simt..

Deci ce e de făcut?

Vreau să evit medicamentele, așa că va trebui să măresc cana de cafea, niște energizante și o schimbare de perspectivă, m-ar putea ajuta.

Cu exercițiile fizice stau undeva sub nivelul Jalnic, așa că va trebui să fac ceva și în privința asta.

Să citesc mai mult, pentru asta va trebui să cumpăr un nou ebook reader.

Să mă implic în relații personale cu alte persoane, mai mult, e o idee bună să apelez la ajutor, rețelele sociale reprezintă un mediu propice în care pot forma astfel de relații.

Ideile astea de regăsire a motivației dau roade și dacă sunt combinate și personalizate conform propriei personalități a celui care le folosește se pot dovedi foarte utile.

Succes!

Etichete: , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 14 October 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania