Învățați cum să vă achitați datoriile

p_003

Salut!

În articolul precedent v-am vorbit despre lucruri pe care le puteți evita pentru a evita cu această ocazie un faliment financiar personal. Ehi bine, astăzi vom vorbi despre modalități prin care puteți scăpa de datorii.

A devenit aproape un truism faptul că oamenii se îndatorează financiar dar, este interesesant faptul că majoritatea lucrurilor pe care aceștia le procură cu banii împrumutați nu le sunt neapărat necesare.

Să fim serioși, puți își refuză în ziua de azi lucruri pe care în realitate nu și le permit și de care s-ar putea lipsi în favoarea altora mai puțin costisitoare.

Ok, hai să ne concentrăm pe subiectul de azi, cum vă puteți schimba modul de viață în așa fel încât să puteți ieși din datorii.

Știți ce m-a făcut să scriu acest articol?

Reclamele care tot proclamă scăparea de datorii prin refinanțare.

De ce anume este nevoie pentru a putea scăpa de datorii?

După părerea mea, este necesară o conștientizare a datoriilor și o determinare în sensul achitării acestora.

Este curios faptul cum băncile reușesc să bage pe gât clienților care le sunt datori ideea că o refinnanțare și o rată mai mică rezolvă problema creditelor pe care aceștia le-au contractat la un momentdat.

Pentru a lua la cunoștință în mod real de datoriile pe care le aveți începeți prin a întocmi o listă cu acestea. Apoi lună de lună treceți pe listă cheltuielile pe care le faceți și lucrurile pe care le cumpărați, inclusiv cheltuielile privind întreținerea (cele cu mâncarea și băutura).

După aceea în ultima Duminică a fiecărei luni efectuați o analiză a acestei liste și identificați cheltuielile care puteau fi omise și care vă puteau economisi sume de bani. Repetați procedura câteva luni și vă asigur că dacă veți tăia acele cheltuieli luna următoare identificate ca fiind ineficiente sau în plus veți putea economisi sume substanțiale pe care să le folosiți pentru achitarea datoriilor existente. Am să vă dau aici exemplul meu, am mai vorbit despre asta într-unul din articolele precedente dar am 3 aparate telefonice în 3 rețele de telefonie mobilă diferite și cu toate că nu sunt de ultimă generație evit să fac un upgrade pentru că nu este necesar.

Știu că este greu să faceți față concurenței în lumea de azi unde luxul este din ce în ce mai extravagant și unde lucrurile care de până unăzi erau considerate lux sunt atât de la modă.

Nu spun aici că trebuie să suferiți lipsuri pentru a achita datoriile dar este o idee bună să evitați pe cât posibil să faceți altele în timpul acestui proces.

Între timp, cât timp lucrați și analizați lista voastră este bine să puneți o ordine în priorităților, în felul acesta cheltuielile cu mâncare și băutura, cu plata utilităților și a lucrurile pe care le considerați vitale traiului de zi cu zi să fie pe primul loc în lista voastră.

Iar acum ca să revin la reclamele noastre de toată jalea de la tv și de oriunde în România vă pot spune că băncile sau companiile care vă oferă refinanțarea datoriilor nu fac decât să le rostogolească. Sigur vă pot scade rata acestora și uneori chiar dobânda dar perioada de rambursare crește și ea exponențial.

Este foarte important să conștientizați faptul că doar voi vă puteți ajuta să vă achitați datoriile, fie ele bancare sau de orice fel.

Succes!

Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 4 June 2016

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania