Întrebări pentru a afla menirea vieții

Salut!

Care e idealul tău în viață?

No, nu mă înțelegeți greșit, atingerea obiectivelor nu e ca o plimbare în parc, presupune muncă și câteodată chin dar, odată ce ai hotărârea, ți-ai pus în ordine principiile, valorile, ai conștientizat ceea ce ai de făcut și cunoști cu exactitate, prin acestea scopul tău în viață, ai pornit deja pe calea atingerii acestuia.

Știți?, cu toții avem scopuri în viață, dar, nu toți suntem conștienți de asta. Ne lăsăm copleșiți de greutăți și necazuri, de probleme temporare dar, dacă ne decidem și planificăm să ducem un lucru la îndeplinire, lucrurile merg deja în favoarea noastră.

Gândiți-vă un pic totuși și întrebați-vă pe voi înșivă:

Ce fac mâine, peste un an sau peste cinci?

Când încep să mă îndrept într-acolo și ce trebuie să fac să ajung la destinație?

Ce anume mă motivează să îmi doresc să fiu acolo și de ce?

Cum ajung acolo și ce anume trebuie să fac să realizez acest deziderat?

Sunt eu suficient de pregătit pentru această călătorie în viitor?

Ce anume mă poate opri?

Pot eu trece peste obstacolele ce în mod iminent mi se vor ivi în cale?

Sunt dispus să fac asta?

Ce fel de obiective este bine să îmi propun, atât pe termen lung cât și pe termen scurt?

Ce fac dacă dau greș, există vre-o cale de ieșire din situația creată?

Mă ajută aceste răspunsuri să îmi determin cu exactitate scopul meu principal în viață?

Care e acesta?

Este atât de simplu, oameni buni să vă aflați scopul în viață. Nu vă trebuie nici biblioteci întreci de cărți pe dezvoltare personală, nici cursuri anevoioase de cunoaștere a sinelui și nici un fel de training sau seminarii pe acest domeniu, tot ce vă trbuie sunt niște întrebări în conformitate cu ceea ce vreți să deveniți.

E chiar mai simplu de atât, ”aflarea scopului personal”, în viață pare o problemă filosofică dar odată ce ați început să vă puneți întrebările corecte veți începe să vă vedeți din ce în ce mai limpede pe voi înșivă iar făcând asta veți începe să conștientizați care este scopul vostru în viață și ce trebuie să faceți pentru a-l duce la îndeplinire.

Din acest motiv, încercați să vă creați o bază solidă care să reziste oricăror încercări iar acestă bază poate fi creată pe principii și valori morale,  pe cunoaștere (lucruri specifice) mai degrabă decât pe dorință (infatuare/mândrie;vreau mai mult decât celălalt/egoism). Alocați importanță scopurilor voastre acordându-le valoare morală.

După ce ați făcut toate acestea, este timpul să treceți la planificare. Gândirea voastră este bine să se axeze pe următorul obiectiv, de aceea întocmiți un plan, pentru a avea o privire de ansamblu asupra atingerii țintei voastre în timp util.

Oricine își poate afla menirea în viață, punându-și sieși întrebări relevante, evitând, în acest mod să plutească în derivă, așa cum fac cei mai mulți dintre oameni, care privesc viața ca pe un hazard. Tot punând întrebări, veți ajunge să dezvoltați noi idei și în consecință, să vă dezvoltați pe voi înșivă.

Sunteți proprii voștrii stăpâni și nu de puține ori, vă lăudați cu asta. Cât de dificil ar fi să o și dovediți, vouă și celor din jurul vostru?

Depinde, doar de voi.

Succes!

Etichete: , , , , Filled Under: Dezvoltare personală Posted on: 21 January 2017

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Responsabilitate

Acest Blog este proprietatea thaDomeron Projects SRL şi este utilizat de Alex Popa doar, ca un website Personal. Toate articolele sunt opiniile proprii ale autorului (Alex Popa) iar thaDomeron Projects SRL nu raspunde pentru acestea..

Detalii de Contact

  • thaDomeron Projects SRL
  • Strada Pictor Nicolae Grigorescu
  • Giurgiu, Numar 75
  • Giurgiu - Romania